Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Memorijalni naučni skup doc. dr Milena Dalmacija i memorijalni turnir Renato Vuković na PMF-u

Memorijalni naučni skup doc. dr Milena Dalmacija i memorijalni turnir Renato Vuković na PMF-u

  • PDF

Katedra za hemijsku tehnologiju i zaštitu životne sredine Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine PMF-a u Novom Sadu i Fondacija „dr Milena Dalmacija“ u ime sećanja na tragično preminulu koleginicu, docenta dr Milenu Dalmaciju, ogranizuju IV Memorijalni naučni skup iz zaštite životne sredine „docent dr Milena Dalmacija“.

Četvrti memorijalni skup će se održati u petak i subotu, 1-2. aprila 2016. godine, sa početkom u 10:00 časova, u Sali za sednice 14/V na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, Trg Dositeja Obradovića 3.
Glavne teme ovogodišnjeg skupa biće: voda, vazduh, zemljište, sediment, upravljanje otpadom, održivi razvoj.
Skup će se održati kao nastavak tradicije započete 2013. godine, i po prvi put traje dva dana. U znak sećanja na Milenu, predavanja po pozivu na četvrtom memorijalnom skupu održaće dobitnici nagrade „docent dr Milena Dalmacija“ za doktorsku disertaciju koja je dala značajan naučni doprinos iz oblasti zaštite životne sredine, dr Gordana Vuković, dr Milena Lakićević i dr Jelena Prodanović. Pored navedenih predavanja, rezultate svojih istraživanja prezentovaće mladi naučnici i istraživači, čiji su radovi prihvaćeni od strane naučnog odbora skupa.
Drugo obaveštenje IV Memorijalnog naučnog skupa iz zaštite životne sredine „Docent dr Milena Dalmacija“ se nalazi na linku: http://www.dh.uns.ac.rs/newversion/nauka/konferencije.php?ID=1.
Memorijalni turnir "Renato Vuković" u malom fudbalu se ove godine organizuje takođe po četvrti put, u čast tragično nastradalog studenta Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine, Renata Vukovića. Turnir počinje danas u podne i traje do 1. aprila na otvorenim terenima “Đačkog igrališta”. Sude republičke sudije, a za najbolje učesnike turnira, obezbeđene su prikladne nagrade!

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com