Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM HOTELI Etno naselje Vrdnička kula - Odmor u etno stilu

Etno naselje Vrdnička kula - Odmor u etno stilu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Za samo dve godine od kada je počelo sa realizacijom projekta Etno naselja „Vrdnička kula“, Promont Group d.o.o., celina koju čine deset bungalova sa centralnim objektom, pravoslavni hram i hotel, biće u potpunosti dovršeni.

Podno Vrdničke kule, na bezmalo dva kilometra od hotela Premier Aqua, takođe u vlasništvu Promont Group, na granici sa Nacionalnim parkom „Fruška gora“, okruženo šumom, situirano je naselje, izgrađeno upotpunosti u etno stilu - Vrdnička kula.
Deset luksuzno opremljenih bungalova (65m2), od kojih je jedan „mladenački“, a poslednja tri u nizu sa đakuzi kadom sa lekovitom termalnom vodom u skorije vreme treba da budu dovršeni, ispunili su sva očekivanja. Od četvrtka do nedelje popunjenost je 100%, a sa posetom grupa, i preosala tri dana. Da je usluga prava i da se radi dobro govore stalni gosti koji dolaze vikendom ili na nedeljni ručak. Jer odmor u prirodnom ambijentu uz domaću hranu čini dobitnu kombinaciju koja se sve više prepoznaje i vrednuje.
Bungalovi se nalaze uz centralni objekat koji u sastavu ima Vinski podrum sa 130 mesta, restoran sa 100, terasu sa pogledom na varošicu s jedne, i šumu s druge strane, koja može da prima 170 gostiju, kao i prijatnog kutka uz dečje igralište, sa 50 mesta, predstavlja kvalitetan osnov kako za kraći, tako i za duži odmor.
Etno naselje odlikuje i etno restoran sa ukusima Fruške gore. Domaća hrana, počev od hladnih predjela, sremske kobasice, sremskog kulena, sremskog sira (ali i sira sa Peštera, jer je kvalitetan), do domaće supe od morke, teletine i jagnjetine na ražnju, ispod sača, sa roštilja i drugih sremačkih jela čini 95% celokupne ponude restorana. Sve namirnice, meso, voće, povrće nabavljaju se, koliko god je moguće iz okoline, i od stalnih dobavljača. I priprema jela je na starinski način, na ćumur i drva, na čemu se posebno insistira.
Hotel u etno naselju, čija je izgradnja počela u oktobru 2015. privodi se kraju i početkom maja očekuju se prvi gosti. Hotel će osim igraonice za najmlađe, stolova za stoni tenis i stoni fudbal, u suterenu imati i Muzej rakije i garaže. Na drugom nivou biće smešten restoran sa multifunkcionalnom salom sa 400 mesta, pogodnom za razne skupove, konferencije, kongrese, sa mogućnošću deljenja na tri nezavisne celine, tako da će istovremeno moći da se odvija poslovni skup u jednom i proslava venčanja u drugom delu, a da niko nikome ne smeta. Goste koji žele da prenoće, imaće na raspolaganju 20 soba i 4 apartmana na trećem nivou. Hotel će imati i svoju kuhinju i predstavljaće nezavisnu celinu. Pretpostavlja se da će svi navedeni uslovi doprineti bržem razvoju kongresnog turizma, a za kraj leta najavljeno je održavanje prvih poslovnih skupova.
U okviru etno naselja podignut je i pravoslavni hram posvećen Sv. Đorđu. Njen ktitor je gospodin Milenko Cicmil. Crkvica je osveštana i otvorena 6. maja 2015. godine, i u nadležnosti je manastira Vrdnik (Ravanica) i oca Pajsija, koji obavlja i redovne službe, ali i venčanja i krštenja, za potrebe gostiju naselja. Nedavno je dovršeno oslikavanje hrama i postavljanje ikonostasa. Etno naselje uz novoizgrađeni hotel moći će da pruži kompletnu uslugu za organizovanje venčanja, krštenja i drugih slavlja.
U planu je dovršavanje prilaznih puteva, izgradnja „staze zdravlja“ u dužini od 1.800 m, od hotela Premier aqua do Etno naselja, uz postavljanje sprava za rekreaciju i klupa na odmorištima, kao i uređenje Vrdničke kule (XIV v). Uz sređivanje staza do Vrdničke kule, za čega je dobijena dozvola NP „Fruška gora“, predviđeno je asfaltiranje puta i trotoara do puta Rakovac – Vrdnik, kako bi se olakšala šetnja roditeljima male deca u kolicima.
- Gosti smešteni u bungalovima mogu da, kao i gosti hotela Permier Aqua koriste sportske terene, bazan, wellness&spa, medicinske usluge po ceni prilagođenoj gostima hotela. Gosti hotela mogu da po dogovoru, provedu prijatno veče uz domaću kuhinju i Vrdničke tamburaše u restoranu u okviru Etno naselja. Mogućnosti za uživanje su velike i samo je potrebno da znate to da iskoristite. Mi vam stojimo na usluzi - izjavio je gospodin Đorđe Kovačević, konobar u Etno naselju, od prvog dana član ovog uspešnog tima.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com