Mon10182021

Poslednja izmena:08:53:33 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Vanja Vučenović: Serbia Fashion Week na najbolji način pronosi ime Novog Sada

Vanja Vučenović: Serbia Fashion Week na najbolji način pronosi ime Novog Sada

  • PDF

Član Gradskog veća za kulturu, gospodin Vanja Vučenović, se povodom predstojećeg Serbia Fashion Week-a, koji će biti održan od 6.-11. aprila 2016. godine u Master centru Novosadskog sajma, na konferenciji za novinare održanoj 30. marta u Gradskoj kući, obratio medijima bazirajući se na doprinosu ove manifestacije gradu kao pretendentu na titulu Evropske prestonice kulture 2021.

Tom prilikom gospodin Vučenivić je izrazio veliko zadovoljstvo povodom šestog SFW koji se odvija gradu Novom Sadu, kao član Gradskog veća za kulturu presrećan što je Gradska uprava za kulturu i ove godine učestvovala, i obećao da će dalje učestvovati, u podršci ovom značajnom festivalu koji na najbolji način pronosi ime grada, ne samo u zemlji već i u inostranstvu. Za grad je ovaj festival od izuzetnog značaja jer posebno obraća pažnju na kulturni momenat, pošto je moda deo kulture i kreativne industrije, i kao takva u razvijenim zemljama zauzima posebno mesto. Zato je po njegovom mišljenju potrebno da i u našoj sredini moda dobije identičan tretman, a predstvnici grada će učiniti sve da ovaj značajn i uspešan festival ostane u Novom Sadu.
Gospodin Vučenović je izrazio zadovoljstvo i zbog činjenice što je SFW bitan segment aprikacije Novog Sada kao kandidata za Evropsku prestonicu kulture.
- SFW je jedan od festivala koji promoviše kulturu, ali i kreativnu industriju, i kao takav biće izuzetno bitan prilikom procene naših nastojanja da zaslužimo da naš grad ponese tu titulu. Zahvaljujem se organizacionom timu SFW na vanrednim rezultatima koji su uradili ne samo za modu, nego i za grad Novi Sad promovišući GA na najlepši mogući način. ono što je potrebno za Evropsku prestonicu kulture je međunarodna podrška, kao i da se ime Novog Sada čuje što je moguće dalje, a nema boljeg mehanizma od SFW koji je uspeo da izgradi izuzetan međunarodni ugled, kako u svetu modnog dizajna, tako i u svetu medija, i mi ćemo kao razumni i odgovorni ljudi iskoristiti ovaj značajan kanal za promociju grada u narednom periodu. Ja sam i lično i profesionalno uključen u neke segmente ovog festivala i tako će biti u narednom periodu. Gradićemo ovaj festival i u narednim godinama, nastojati da ga podignemo na još viši nivo, a Gradska uprava, kao donosilac odluka će uraditi sve da pomogne u tome - obećao je na kraju obraćanja gospodin Vanja Vučenović.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com