Mon10252021

Poslednja izmena:08:53:33 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Mr Goran Sečujski: Serbian Fasion Week je događaj koji se ne propušta

Mr Goran Sečujski: Serbian Fasion Week je događaj koji se ne propušta

  • PDF

Član Gradskog veća za privredu, mr Goran Sečujski je verni podržavalac Serbian Fashion
Week-a. Da će tako biti najavio je i ove godine, na konferenciji za medije, održane 30. marta u Gradskoj kući, povodom predstojećeg, šestog po redu festivala mode u Novom Sadu.
On je podsetio na veliki uspeh SFW u novembru koji je zabeležio najveći broj posetilaca do sada (30 hiljada), na rezultate koje su naši dizajneri postigli na New York Fashion Week-u u februaru ove godine, što ima značaj i za festival ali i za grad Novi Sad.

- Ova manifestacija je uspela da se vrlo brzo pozicionira u modnom svetu, i u Novi Sad uspešno dovodi dva puta godišnje dizajnerski elitu iz celog sveta, ali i veliki broj posetilaca, najviše iz zemlje i regiona. Za grad je od izuzetnog značaj dolazak velikog broja novinara prestižnih svetskim modnih časopisa, koji pišu o našem gradu, i uz festival SFW, naše dizajnere, pronose ime grada i Srbije širom sveta - istakao je gospodin Sečujski.
Gospodin Sečujski je posebno izdvojio veliki broj dešavanja u okviru samog SFW-a. Prva asocijacija kada govorimo o ovom festivalu su modne revije, međutim, postoje brojna druga dešavanja, seminari, predavanja, značajna pre svega za one koji se bave ovom delatnošću i mladim dizajnerima koji imaju priliku da pokažu šta su do sada uradili, da im se otvore mogućnosti za ono šta mogu da urade u narednom periodu i kako mogu dalje da se obrazuju u ovoj obalsti. Dodao je i da je posebno važno da tokom SFW mladi imaju priliku da upoznaju koji su to trendovi u samoj promociji u modnoj industriji, pre svega korišćenje savremenih tehnologija, kroz teme vezane za blogging, jer je u vreme hiperprodukcije, velikog broja dizajnera i količine odevnih predmeta koji se proizvode širom sveta, važno je biti kreativan ne samo u smislu pravljenja modela, nego i nastupa na tržištu i dolaženja do samih korisnika.
Mr Goran Sečujski je podsetio da je u februaru ove godine Novi Sad zauzeo sedmo mesto u izboru za „Najbolja destinaciju 2016“, kao najbolje rangirana destinacija van Evropske unije, koji je organizovao „European Best Destinations“ u konkurenciji 20 nominovanih turističkih destinacija Evrope, među kojima su bili i Brisel, Milano, Prag, Rim, London...
Prema poslednjim zvaničnim podacima u januaru je zabeležen porast turista (približno jednak broj domaćih i stranih) koji su posetili Novi Sad u odnosu na januar prošle godine za 8,4%. Za sada je prosek zadržavanja u gradu dva dana. Strategijom održivog razvoja predviđen je razvoj turizma grada u pravcu City Break proizvoda, sa definisanim ciljem povećanja broja noćenja do 2020. Po mišljenju Sečujskog, tome će svakako doprineti i jedan ovakav događaj koji traje nekoliko dana, koji garantuje da će se turisti zadržati duže u Novom Sadu.
Na kraju se zahvalio ogranizatorima SFW na svemu što rade, na promociji grada širom sveta i poželeo im uspeh na predstojećem festivalu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com