Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Noć biologije 22. aprila po 6. put na PMF-u

Noć biologije 22. aprila po 6. put na PMF-u

  • PDF

„Noć biologije“ je manifestacija koja se održava od 2011. godine na novosadskom Prirodno-matematičkom fakultetu, tačnije, na Departmanu za biologiju i ekologiju. Okosnicu ovog, već tradicionalnog događaja, čine interaktivne radionice koje osmišljavaju studenti, doktorandi i mladi saradnici, uz svesrdnu pomoć profesora, a koje podrazumevaju aktivno uključivanje posetilaca. Šta više, posetioci mogu da učestvuju u izradi eksperimenta, da budu predmet eksperimenta, provere znanje iz biologije i na srpskom jeziku, ali i na engleskom. Posetioce svake godine čeka čitav niz iznenađenja.

U „Noći biologije“ učestvuju gosti i prijatelji biologije i ekologije, kao što su staraoci prirodnih dobara u Vojvodini, Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, Prirodnjački muzej u Beogradu, Zoovrt Palić, Nacionalni park Fruška gora, Pokret gorana Novog Sada, različita prirodnjačka društva koja se bave proučavanjem i zaštitom živog sveta, kao i mnogi drugi. Tokom večeri, prikazivaće se ekološki filmovi i održati nekoliko naučno-popularnih predavanja. Ove godine, posetioce očekuje puno novih stvari i zanimljivih iznenađenja.
Takođe, učenici srednjih škola će imati priliku da pokažu svoje znanje iz biologije i ekologije u kvizu „Želite li da postanete ekolog“, a najmlađi učesnici već spremaju maske za maskenbal inspirisan motivima iz prirode.
Zato, zainteresovanim poručuju organizatori ovog jedinstvenog događaja: Dobro se naspavajte ovih dana, pa se vidimo 22. aprila, od 16 do 24h na PMF-u, zgrada Departmana za biologiju i ekologiju. Svi su dobrodošli, a ceo program je naravno, besplatan.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com