Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vršac za vikend u cvetnom odelu

Vršac za vikend u cvetnom odelu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Šesti Prolećni sajam cveća održava se na Gradskom trgu u Vršcu od 15. do 17. aprila 2016. godine, u vremenu od 10-20 časova, a u organizaciji Turističke organizacije grada. Sajam je prodajnog karaktera i okuplja veliki broj proizvođača cveća iz svih krajeva naše zemlje, a i šire. Posetioci, kao i sami kupci koji su veoma zainteresovani, u dane održavanja Sajma imaju priliku da u gradu pod Kulom pogledaju ponudu i širok asortiman cveća raznih vrsta.

U naredna tri dana koliko traje sajam, tokom ovog aprilskog vikenda, brojni izlagači predstavljaju najlepše primerke rasadnog materijala, sobnog i saksijskog cveća, kao i prateće opreme - baštenske garniture, grnčarske proizvode, žardinjere, dekorativni materijal...
Svi koji žele, ovom prilikom mogu dobiti i besplatne stručne savete o rasađivanju, gajenju i pravilnoj ishrani biljaka kao i to kako da ožive i održavaju svoje zelene površine na otvorenom i u zatvorenom prostoru.
- S obzirom na to da nam vreme ide na ruku i da je Trg svetog Teodora vršačkog od samog jutra suncem okupan, a i da su izlagači poranili, od samog jutra naš lepi trg u pešačkoj zoni “obučen“ je svim bojama u lepo i mirisno cvetno odelo. Vikend je pred nama, a to je vreme kada u naš grad uobičajeno dolaze brojni turisti, željni tog “vršačkog gospodskog šmeka”, verujem da će ova lepa izložba trajati i do kasnih večernjih sati. Prijavilo se više od 50 učesnika. Puno njih je izložilo raznoraznu prateću opremu namenjenu za bašte, terase, balkone, dvorišta… Tu su i baštenske garniture, grnčarija, nove saksije, žardinjere, sve ono što je potrebno da bi se lepo uredio životni prostor - sa zadovoljstvom je obavestila Jasna Živković iz Turističke organizacije opštine Vršac.
Nekako je Vršac poslednjih godina postao magnet za turiste ne samo kao organizator manifestacija, već i kao mesto u kome je hedonizam prisutan na svakom koraku. U međuvremenu, vršačke firme i Vrščani su dobili razna priznanja za svoj trud i višegodišnji kvalitetan rad i posvećenost svome gradu. Tako je nedavno Privredna komora Vojvodine među desetak ovogodišnjih laureate najvišeg priznanja ove institucije - Godišnja nagrada, uvrstila dve uspešne vršačke kompanije, Kompaniju Hemofarm i Hotel Srbija, koji od 2008. godine posluje u sastavu španske hotelske kompanije EIX Hotels sa Majorke. Očigledno je da se Vršac pozicionirao kao jedan grad koji ima jako široku lepezu raznovrsne ponude. O tome naša sagovornica kaže:
- Mi smo mali, ušuškani u prelepi ambijent bantske ravnice i Vršačkih planina, na samoj granici sa Rumunijom, a nadomak Beograda i pritom sve ono što radimo su neke lepe manifestacije. Turistička organizacija posebno dobro sarađuje sa rukovodstvom Hotela Srbija, koji vrlo poslovno i disciplinovano, a sa stilom, prati svaku našu akciju. Takođe, uspešno sarađujemo sa svim gradskim strukturama i institucijama, što je dokaz da ukoliko se vredno i savesno radi, ceo prostor može dobro da se pozicionira. I to je taj već isprobani recept, koji se uspešno primio u našem gradu.
Želim ovom prilikom da kažem da je nama u Turističkoj organizaciji posebno drago što od Vrščana dobijamo pozitivnu energiju, a činjenica da oni sve više prihtvataju i podržavaju naše aktivnosti, ukazuje da i mi njih “punimo” istom energijom i željom da budemo svi zajedno bolji, lepši, uspešniji i interesantniji. Vrščani su po mentalitetu bili zatvoreni, ali kako u našu opštine dolaze raznorazni izlagači iz Beograda, Novog Sada, Kragujevca, Kruševca, Debeljače… te iz gradova zemalja u okruženju, tako se sve više prihvata sve što je lepo i naravno korisno - izjavila je Jasna Živković.
Turistička organizacija opštine nastoji da bude u žiži svih tih dešavanja. Ona su brojna, ali u TO pokušavaju da u svom gradu upotpune listu događanja. Tako su lane prvi put u renoviranom prostoru Doma vojske organizovali Sajam polovnih udžbenika, za koji je vladalo veliko interesovanje mladih, pa će ta manifestacija, za dobrobit učenika, biti održana i ove godine.
Očigledno je da tim zaposlenih u ovoj organizacija na čelu sa direktorkom Tatjan Palkovač, funkcioniše na najbolji mogući način i uspeva u nameri da u grad i okolna mesta dovede turiste. Puno rada i truda daje dobre rezultate.
Za one koji dolaze u Vršac, tek da znaju da je Turističko informativni centar na Vršačkom bregu počeo da radi od danas, kao i da je Vršačka kula otvorena za posete.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com