Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back HRANA I PIĆE HRANA TIMOMED šampion Novosadskog sajma sedamanesti put

TIMOMED šampion Novosadskog sajma sedamanesti put

  • PDF

"TIMOMED", preduzeće za proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda iz Knjaževca (Kej Veljka Vlahovića 7A) po sedamnaesti put uzastopno osvaja najveće priznanje Novosadskog sajma - veliki šampionski pehar za vrhunski kvalitet meda i dijetetskih proizvoda na bazi meda, u oblasti pčelinjih proizvoda i opreme za pčelarstvo.

„TIMOMED“, osnovan 1989. godine, učesnik je Novosadskog sajma, koji se smatra ocenjivački najrespektabilnijim u ovom delu Evrope, od 1998. godine, a od 2000. godine pa do danas, dobitnik je najvećeg priznanja – šampion kvaliteta.
Proizvodnom programu: prirodnom vrcanom bagremovom, livadskom, lipovom, cvetnom, šumskom medu, medu sa orasima i saćem u medu, dijetetskom proizvodu „Dijet bet“ sa hromom (zamena za šećer namenjen dijabetičarima, gojaznim osobama), polen cvetni prah (dijetetski proizvod), propolis kapi (prirodni produkt pčela za zaštitu od infekcija svih vrsta) i svi sa oznakom „Zdrava hrana“, ove godine pridružilo se još nekoliko novih proizvoda, jedinstvenih na našem tržištu.
Pre svega to je med sa dodatkom ekstrakta crvenog grođža - proizvod koji ima zadatak da čisti krvne sudove i pomaže rad kardiovaskularnog sistema. Registrovan je u Ministarstvu zdravlja kao dodatak ishrani i kao i svi „TIMOMED“ proizvodi 100% je prirodan.
Drugi proizvod je na bazi meda i koštunjavog voća – MELVIT, proizvod koji daje energiju i vitalnost. Namenjen je svim uzrastima i svim profesijama. Kako kaže vlasnik „TIMOMED“-a, gospodin Srbislav Vidojević: „drvoseče, sportisti, naučnici, svi mogu da koriste ovaj proizvod, od trenutka kada osete neku malaksalost, ili umor od nekog fizičke aktivnosti”. Dovoljna je jedna kesica tog proizvoda da se izgubljena energija vrati. Preparat je pre svega namenjen za inostrano tržište.
Po prvi put iz „TIMOMED“-a stiže i Slatko od šumskih plodova sa medom, a da pri tom nije narušen ni kvalitet meda ni šumskog voća, i sve sa 100% zadržanim prirodnim osobinama, proizvod koji je prokomentarisan kao fenomenalan.
Gospodin Srbislav Vidojević zadovoljan ovogodišnjim uspehom, nada se dobroj godini i obećava još mnogo novih i kvalitetnih proizvoda.
Ova zima je po njegovim rečima u knjaževačkom kraju bila dobra i nije bilo gubitaka. Pčele su rano počele da se razvijaju, čak u januaru i februaru, zatim je naišao period zime, koji je prouzrokovao prekid tog razvoja. U suprotnom, pčele bi se izrodile pre bagremove paše. Sada je nastavljen intenzivni razvoj pčela, a ovih dana je počeo i bagrem da se „beluca“, što znači da će ovo biti jedna od najranijih godina što se tiče proizvodnje bagremovog meda. Niko ne pamti da je polovinom aprila bagrem cvetao.
Svi „TIMOMED“ proizvodi se mogu nabaviti u apotekama i prodavnicama široke potrošnje, a oni najnoviji se očekuju tokom maja i juna da se nađu na tržištu. Posetioci 83.Međunarodnog poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, koji će biti održan od 14. – 20. maja, imaće priliku da među prvima degustiraju proizovode na štandu „TIMOMED“-a, koji će izložiti kompletan program.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com