Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Destinacija Srbija ovogodišnji hit za britanske turiste

Destinacija Srbija ovogodišnji hit za britanske turiste

  • PDF

Početak 2016. godine zabeležio je ogroman skok dolazaka britanskih turista u Srbiju. Ovaj skok, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, iznosi 43% mereno brojem dolazaka i noćenja. Istovremeno, prema pisanju britanskog Mirror-a, destinacije koje su najviše u trendu u 2016. godini za britanske turiste su Kolumbija, Srbija, Zelenortska ostrva i Tajland. Po rastu broja putovanja sa britanskih aerodroma, Srbija je druga najpopularnija destinacija sa rastom od 47,6%.

Turistička organizacija Srbije godinama intenzivno promoviše Srbiju kao turističku destinaciju u Velikoj Britaniji. Ovog proleća, u organizaciji TOS-a, Srbiju će posetiti novinari dnevnih listova Independent i Guardian i prestižnog turističkog magazina Wanderlust, a u pripremi je kampanja usmerena ka porodičnom odmoru u Srbiji kroz magazin i portal Family Traveller. Interesovanje za reportaže o Srbiji pokazuju i TV ekipe.
TOS kroz svoje promotivne aktivnosti podržava i britanske organizatore putovanja koji dovode najviše turista u Srbiju, kao što su Regent Holidays i Explore, a programe posete Srbiji realizuje u saradnji sa Air Serbia, Turističkom organizacijom Beograda i drugim lokalnim turističkim organizacijama.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com