Sat09232023

Poslednja izmena:12:33:25 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Tribina Zelena debata: kulTTurizam

Tribina Zelena debata: kulTTurizam

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Novi Sad se, kandidaturom za Evropsku prestonicu kulture, deklarativno opredelio za kulturni turizam kao naročito važnu turističku formu. Međutim, napraviti od jednog grada turističko-kulturni brend, učiniti ga uzbudljivim za sve zahtevnije turiste, nije samo obaveza gradskih stratega, institucija i organizacija, već i izazov za sve njegove stanovnike.

U klubu ,,Tribina mladih“ Kulturnog centra Novog Sada, u utorak, 26. aprila u 18 časova, na tut emu, održana je tribina pod nazivom ,,Zelena debata: kulTTurizam“, autora Danila Koprivice. Sesije Zelene debate je nazvana kulTTurizam, u nameri da se otkrije da li su Novosađani spremni da se menjaju i da uzmu učešće u kreiranju originalnih turističko-kulturnih sadržaja, koji će, jednog dana, biti ne samo deo prestonog programa, nego i trajan način privlačenja turista i sticanja prihoda.
Kulturolog Goran Tomka, asistent u oblasti Kulturna politika, menadžment u kulturi, kulturni turizam, novi mediji, studije publike na Fakultetu za turizam i sport TIMS, u Novom Sadu, govorio je o kulturnom turizmu sa teorijskog aspekta, ali je prisutnima omogućio i kratak uvid u preliminarne rezultate istraživanja kulturnih navika i potreba Novosađana.
Biljana Marčeta, vlasnica Turističke agencije Magelan u Novom Sadu, turistički preduzetnik, vizionar i optimista, prenela je zapažanja o očekivanjima i zahtevima stranih turista i upoznala prisutne sa rezultatatima rada Dunavskog turističkog klastera Istar 21.
Miroslav Farkaš, novinar Novosadske televizije, istraživač i direktor UG CERKIN , govorio je o aktivnostima I planovima udruženja čij rad je primer uspešnog i kreativnog društvenog aktivizma koji koristi istoriju za koncipiranje originalnih turističkih proizvoda.
I ovaj put, program Zelene debate je bio namenjen susretanju stručne i laičke javnosti, institucionalnih i vaninstitucionalnih zainteresovanih strana sa ciljem da se utiče na odluke na lokalnom nivou, ali i na zakonska rešenja, kojima se preuzima odgovornost za sveukupan održivi razvoj društvene zajednice.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com