Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Đurđevdanski dečji karneval u Kragujevcu

Đurđevdanski dečji karneval u Kragujevcu

  • PDF

Povodom Dana grada, 6. maja, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ organizuje jedanaesti „Đurđevdanski dečji karneval“. Ovaj karneval postao je tradicionalno najlepša zabava za mališane, ali i za roditelje, vaspitačice i učitelje, koji sa decom u obdaništima i osnovnim školama aktivno učestvuju u izradi maski. Osim revijalnog, karneval ima i svoj takmičarski deo za pojedinačne, kolektivne i porodične maske, a najviše se boduju maštovitost i kreativnost u izradi. Svake godine gradske ulice su prekrivene raznobojnim cvetovima od papira, pčelicama, leptirima, buba-marama, venčićima od đurđevdanskog cveća kao i brojni drugi junaci dečjih bajki i crtanih filmova, pa stručni žiri uvek ima težak zadatak da odabere najoriginalnije i najkreativnije maske.

Na Dan grada, Đurđevdan, od 11 časova, hiljade mališana, uz bučnu i veselu muziku, prošetaće Glavnom ulicom, od raskrsnice kod Velikog parka, do centra grada u pešačkoj zoni, gde će biti postavljena bina. U koloni, najmlađi učesnici su predškolci iz ustanove, „Nada Naumović“, „Đurđevdan“, „Globe“, Obrazovno kulturna zajednica Roma „Romanipen“, Dečji hor “Amadeus”, plesne škole “Fiesta“, “La Luna”, “Link”, “Dolls” i “Ritmiko”, deca iz kragujevačkih osnovnih škola, koja su pripremila koreografije sa instruktorima iz plesnih škola, kao i podmladak svih sportskih klubova i privatnih školica košarke, borilačkih sportova i plivanja.
Na raskrsnici kod Saborne crkve i u Centru grada, kod „Štafete“, biće organizovan kraći muzički program tokom kojeg će se predstaviti mažoretkinje i gosti na ovogodišnjem karnevalu, koji dolaze iz Gračanice, Bele Crkve, Kruševca, Šapca, Lazarevca, Lajkovca, Paraćina, Batočine, Brusa i Gornjeg Milanovca. Moto klub „Smak“, predvodi veselu i šarenu kolonu, a na začelju kolone, kao i uvek biće klub ljubitelja popularnih kragujevačkih „Fića“, koji od prvog karnevala učestvuju u ovoj manifestaciji.
Posle defilea, na bini „kod Krsta“ biće organizovan program namenjen deci, u okviru koga će učestvovati i najmlađi kragujevački hor “Amadeus” i plesne škole, koje se nadmeću u igračkim egzibicijama. Prijavljeni učesnici se takmiče za najbolje porodične, grupne i pojedinačne maske, a stručni žiri nagrađuje najkreativnije i najoriginalnije kostime prilagođene dečjem uzrastu.
Svi koji žele da se takmiče za najlepšu pojedinačnu, grupnu i porodičnu masku, treba da se prijave u Turistički informativni centar u ulici Dr Zorana Đinđića broj 11, na platou Robne kuće, ili na brojeve telefona: 034/335-302 i 034/301-306.
Autor teksta: Jasmina Marković Milenković
Foto: Zoran Petrović
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com