Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Srbija prva i jedina na Mastersu u Rimu

Srbija prva i jedina na Mastersu u Rimu

  • PDF

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Rimu i Turističke organizacije Srbije (TOS), u sklopu turnira master serije Internazionali di Roma BNL, organizovana je jedinstvena dvonedeljna promocija Srbije, prve i jedine zemlje koja je dobila priliku da se predstavi na ovom turniru.

U prostoru nazvanom “Kuća Srbije”, koji je obezbedila Ambasada RS u Rimu uz pomoć Olimpijskog Komiteta Italije, a koji je Turistička organizacija Srbije brendirala, emituju se promotivni filmovi o Srbiji, dele se brošure i promotivni materijal TOS-a, a posetioci mogu da probaju gastronomske proizvode po kojima je Srbija poznata, a koje su donirale kompanije iz naše zemlje Agranela, Drenovac, Jam&Jelly, Nektar i Zlatiborac, dok je tehničku podršku dala kompanija Comtrade sa svojim proizvodima marke „Tesla“.
Srbija je prva država kojoj su organizatori turnira pružili mogućnost da se predstavi na ovaj način. TOS je ovo prepoznao kao dobru priliku za promociju zemlje i uključio se u organizaciju navedenih aktivnosti u sklopu turnira master serije Internazionali di Roma BNL, koje su postale sastavni deo predstavljanja na italijanskom tržištu, sa kojeg u Srbiju dolazi zapažen broj turista. Od početka ove godine, u prva tri meseca, zabeležen je porast broja gostiju sa ovog tržišta od 7%.
Turnir Internazionali di Roma BNL je prošle godine posetilo 430 000 gostiju i gledalaca, a očekuje se da ove godine taj broj bude premašen. Izveštavanje preko 100 svetskih medijskih kuća sa ovog turnira čini da predstavljanje i promocija naše zemlje kroz „Kuću Srbije“ budu zapaženi kako u Italiji, tako i u drugim zemljama sveta koje prate ovaj turnir.
Među gostima “Kuće Srbije“ danas je bio i ministar omladine i sporta u Vladi RS, Vanja Udovičić.

 

 

 


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com