Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Održana tribina Pravna zaštita roba i usluga putem žiga

Održana tribina Pravna zaštita roba i usluga putem žiga

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

U amfiteatru Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe u Novom Sadu, gost predavač Mihalj Njilaš, Pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, održao je tribinu pod nazivom ,,Pravna zaštita roba i usluga putem žiga''.

Prof. dr Zoran Pavlović, šef krivičnopravne katedre imao je uvodnu reč u kojoj navodi da je prisustvom gospodina Mihalja Njilaša ukazana izuzetna čast Fakultetu. Gospodin Mihalj Njilaš je otvorio tribinu kraćim predstavljanjem svoje biografije prisutnim studentima, gde im se obratio sećajući se svojih studentskih dana koji su se odvijali takođe u Novom Sadu. Posle završenih studija i položenog pravosudnog ispita je radio u praksi na privrednim predmetima. Bavio se advokaturom 15 godina u oblasti privrednog prava.
Na početku tribine, studentima je postavljeno pitanje da li znaju značenje samog žiga, gde su pokazali znanje u obasti privrednog prava odgovorivši na ovo pitanje. Takođe, kroz predavanje, gospodin Mihalj Njilaš, objasnio je studentima zašto je potrebno registrovati zaštititi znak, celukupnu proceduru koja je potrebna za registraciju žiga.
- Bitno je napraviti razliku na relaciji međunarodnog i nacionalnog registrovanja žiga. Ako robu zaštitimo kod nas ne znači da je ona zaštićena i u drugoj državi – napomenuo je gospodin Njilaš. Na tribini je bilo reči i o Međunarodnoj klasifikaciji roba i usluga, Ničanskoj klasifikaciji. Napomenuto je da se zakon o privrednim društvima razlikuje od zakona o žigovima.
Na kraju tribune, prof. dr Zoran Pavlović je pozvao studente da iskoriste jedinstvenu priliku i postave pitanje Pokrajinskom sekretaru za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice Mihalju Njilašu i dobiju iscrpne odgovore.
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com