Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM BANJE Banja Termal sa novim sadržajima

Banja Termal sa novim sadržajima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Termal“, Banja Vrdnik, poslednjih godina prerasla je u modernu ustanovu koja uz vrhunske stručnjake i najsavremeniju opremu pruža kvalitetne zdravstvene usluge, raznovrsne sportske, rekreativne i druge sadržaje.

Na pragu predstojeće letnje sezone Banja „Termal“ spremna je da odgovori najvišim zahtevima svojih gostiju. Direktor, gospodin Zoran Bošnjak, kaže da se nastavlja trend dolaska velikog broja posetilaca preko RFZO, a zaposleni u Banji nastoje da smanje liste čekanja i prihvate što je moguće više pacijnata kako bi se proces njihove rehabilitacije nesmetano odvijao. Sve prostorije u kojima se terapije vrše su ponovo renovirane, neki aparati obnovljeni.
Kada je reč o sadržajima na otvorenom, urađeno je „veliko spremanje“ svih površina u bazenima i oko njih, proširen je plato oko dva nova bazena otvorena pre kraj prošlogodišnje sezone, čime će se smanjiti gužve, a obezbeđivanjem većeg broja ležaljki i suncobrana i komfor. Tome će doprineti i skoro uređena livadica iznad bazena. Planira se otvaranje novog prodajnog mesta za hranu, piće i sladoled kao i još jednog ulaza koji će omogućiti gostima brži ulazak na bazene i mogućnost za parkiranje vozila. Krajem juna najavljeno je instaliranje vodene pečurke u dečjem, i tri do pet masažera u srednjem bazenu, koji će upotpuniti uživanje u čarima ovog vodenog raja. Sve vreme letnje sezone, po ustaljenom rasporedu i nepromenjenim cenama, radiće i sva tri zatvorena bazena.
„Termal“ permanentno nastoji da proširi strukturu banjskih gostiju. Koliko se u tome uspelo govori podatak da danas u Banju dolaze gosti od 5 do 105 godina. Sredinom maja u Banji su boravila deca iz jedne novosadske predškolske ustanove. Kao i ranijih godina od 17. maja pa do kraja oktobra svakih 10 dana smenjivaće se grupe od po 50 penzionera iz Udruženja penzionera Novi Sad. Banja pruža privilegije, u smislu nižih cena i plaćanja na rate svim udruženjima penzionera sa kojima ima ugovor. Gosti Banje su i sportisti svih uzrasta. Do kraja maja trim kabinet u njenom sastavu, biće opremljen najsavremenijom opremom i spravama poslednje generacije, za koje je Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu izdvojio 3.5 miliona dinara. Dobra saradnja sa lokalnim fudbalskim klubom, te osnovnom školom, daje mogućnost korišćenja fudbalskog, košarkaškog i terena za odbojku.
Banja je u poslednjem kvartalu prošle godine ušla u sistem vaučera, a od ove godine vaučeri se prihvataju kao sredstvo plaćanja i za zdravstvene usluge što je značajno dovelo do povećanja broja gostiju.
Tri kongresne sale sa odgovarajućom tehničkom opremom, od kojih najveća može da primi i do 500 gostiju, faktor su razvoja kongresnog turizma u „Termalu“. Za goste hotela, u saradnji sa ostalim činiocima turističke ponude i lokalnim prevoznicima, u zavisnosti od interesovanja, organizuju se vinske ture, obilazak manastira, a za ljubitelje prirode, ponovo će biti osposobljena trim staza, izgrađena u saradnji sa NP „Fruška gora“, ili poseta Vrdničkoj kuli, Etno centru, okolnim naseljima (Rivica, Jazak...)
Sa termalnom vodom, temperature od 32,8°C svi bazeni nude vrhunsko uživanje, a u specijalizovanom terapeutskom bazenu i oporavak. Gostima su dostupne i saune, relaksacione, ručne i parcijalne masaže. Za ovu ustanovu karakteristične su podvodne masaže, koje uz najnoviju opremu i stručan, obučen kadar, daju izuzetne rezultate i zadovoljstvo korisnika. Uz odobrenje ili preporuku lekara, s obzirom na stanje pacijenata ili gostiju, omogućen je i tretman akupunkturom za koju sva četiri lekara specijalista imaju sertifikat. Za masažu i akupunkturu izdvojen je prostor (miran uz tihu muziku).
- Velike pohvale dobijamo na račun osoblja, praktično svih sa kojima gost dolazi u kontakt, od lekara specijaliste do konobara i sobarica. To je znak da su ljudi prihvatili koncept koji sam ponudio pre tri godine, da u jednom saglasju budu i uložene pare, i naše ponašanje, i naš rad. Ako jedno od tih uslova nije prisutno rezultat će biti značajnije manji. To nije ostalo nezapaženo. Prošle godine Banja je, zbog izuzetnog napretka u poslovanju u oblasti zdravstvenog turizma dobila nagradu „Biznis partner“, kao i nagradu Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, za kvalitet. Nadamo se da ćemo u tom pravcu nastaviti bez obzira na nagrade, jer za nas je najveća nagrada - zadovoljstvo gostiju. Mogu da se pohvalim da je dosta onih koji se na kraju boravka zahvaljuju za sve što su ovde doživeli. Sada je pred nama letnja sezona, radimo sve ono što treba da se uradi bez obzira da li je gost redovan ili prolazan, kako bi svi bili zadovoljni. Uvek pred nama ostaje ono što je i do sada bilo, samo nastojimo da sve to bude u još boljem izdanju – naglasio je gospodin Zoran Bošnjak.

 


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com