Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Britansko društvo u Srbiji obeležilo 90. rođendan Elizabete II

Britansko društvo u Srbiji obeležilo 90. rođendan Elizabete II

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

U subotu, 14. maja, Britansko društvo u Srbiji je, povodom 90. rođendana Njenog visočanstva kraljice Elizabete Druge, organizovalo u domu dinastije Karađorđević, u Kraljevskom dvorskom kompleksu Karađorđevića na Dedinju, dobrotvorno porodično druženje.

Svečanosti su prisustvovali princ Aleksandar II Karađorđević i njegova supruga princeza Katarina, zamenica NJ. E. britanskog ambasadora u Srbiji, gospodina Denisa Kifa, gospođa Trejsi Galager, brojni srpski i britanski državljani kao i građani zemalja Komonvelta, njihovi prijatelji.
Obraćajući se zvanicama, princ Aleksandar II Karađorđević je istakao da zbog žalosti za nedavno preminulim rođakom, knezom Aleksandrom Karađorđevićem, ne može ostati na proslavi, ali da je srećan zbog rođendana njegove kume kraljice Elizabete.
- Vreme je danas u Beogradu kao i u Londonu, a sa vama sam zbog velikog poštovanja prema britanskoj kraljevskoj porodici i mojoj kumi Kraljici Elizabeti, kojoj bih danas poželeo sve najbolje. Veoma sam srećan što Britansko društvo u Srbiji ovakav događaj organizuje na dvoru i nadam se da će ta praksa biti nastavljena, kao i da ćete provesti prijatno popodne u dvorskom kompleksu - rekao je prestolonaslednik nakon intoniranja himni dve zemlje.
Britansko društvo u Srbiji, koje organizuje ovaj događaj, osnovano je prošle godine s ciljem da doprinosi saradnji dve zemlje i bude servis britanskim državljanima i građanina zemalja Komonvelta u Srbiji. Društvo redovno organizuje događaje humanitarnog karaktera sa kojih sav prikupljen novac uplaćuje Crvenom krstu Kragujevac.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com