Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Somborski turistički bum

Somborski turistički bum

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

Da turizam, kao privredna grana, zauzima sve značajniju poziciju i u Somboru, dokaz su brojke. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, broj poseta, kako domaćih tako i stranih turista, u znatnom je porastu. Posmatrajući period od 2009. do 2015. godine zabeležen je rekordan broj turista u 2015. godini koji je iznosio 9.838 dolazaka, što je za 29,65% više u odnosu na 2014. godinu. Na osnovu podataka o broju noćenja, takođe je primetan porast i to od 31,14% u 2015. godini u odnosu na godinu pre.

Poseta slici „Bitka kod Sente“ ovog maja, takođe je oborila je rekord posećenosti od maja 2009. godine, od kada Turistička organizacija Grada Sombora vodi evidenciju o posetama Županiji. Samo u maju ove godine broj zabeleženih poseta ovoj turističkoj atrakciji beleži cifru od 2.455 poseta. Ukoliko se ovaj trend rasta nastavi, kao što je to evidentno u prvom kvartalu ove godine, u 2016. godini očekuje se još veći broj poseta najreprezentativnijoj slici u našem gradu.
Ovakvom rezultatu posećenosti turista našem gradu, svakako doprinosi konstantno pojavljivanje Turističke organizacije Grada Sombora na međunarodnim i domaćim sajmovima turizma, stalna promocija turističkih potencijala našeg grada putem zvaničnog sajta i društvenih mreža, propagandnog materijala, kao i učešća TOGS-a na mnogim kulturnim i drugim manifestacijama širom Srbije i regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com