Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Beograd u projektu održivog turizma SCITHOS/Smart City Hospitality

Beograd u projektu održivog turizma SCITHOS/Smart City Hospitality

  • PDF

Direktor Turističke organizacije Beograda, Miodrag Popović, učestvovao je na radnom sastanku u Amsterdamu povodom apliciranja grada Beograda za EU projekat održivog urbanog turizma „SCITHOS / Smart City Hospitality“.

Projekat SCITHOS je trogodišnji projekat koji finansira Evropska Unija u cilju stvaranja praktičnih rešenja u oblasti održivog razvoja u urbanim gradskim sredinama - smanjenje ugljen-dioksida i utroška energije, uz povećanje socijalne kohezije.
- Značaj projekta SCITHOS za grad Beograd ogleda se u tome što bi stimulisao razvoj održivog turizma. Na radnom sastanku su definisani okviri aktivnosti radne grupe u Beogradu kao i ciljevi učešća koji odgovaraju na pitanja stepena dosadašnjeg razvoja našeg grada u ovoj oblasti i pravci unapređenja, najčešće socijalne, ekonomske i ekološke prepreke u danjem razvoju - istakao je Miodrag Popović, direktor TOB.
Pored Beograda, u projektu SCITHOS učestvuju još i Amsterdam, Darmstadt, Geteborg, Stavanger i Valesija. Konzorcijum partneri u projektu su istraživačke ustanove NHTV Breda, MODUL Univerzitet iz Beča, Instituta Western Norway research institute, i kompanija Worldline, koja se fokusira na implementaciju ICT rešenja. Partneri koji podržavaju projekat su: Holandski ekspertski centar za leisure and hospitality (CELTH), Evropska asocijacija turoperatora (ETOA), i Playthecity koji se fokusira na korišćenje inovativnih rešenja u okviru urbanog planiranja.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com