Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Biznis partner 2016 izazvao izuzetno interesovanje predstavnika medija

Biznis partner 2016 izazvao izuzetno interesovanje predstavnika medija

  • PDF

Povodom dodele Regionalne nagrade Biznis partner 2016., koju je po 22. put organizovala kompanija MASS MEDIA INTRERNATIONAL u svečanoj sali „Nikola Tesla“ hotela Metropol Palace u Beogradu, 8. juna 2016. godine održana je press konferencija, kojoj su prisustvovali brojni predstavnici sedme sile iz regiona. Koncept, metodologiju i laureate ovogodišnjeg izbora predstavili su gospodin Milivoje Radovanović, generalni direktor Mass Media International, i predsednik izborne komisije, dr Ilija Ćisić, profesor Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Gospodin Radovanović se pozvao na reči Volt Diznia da „sve što se može sanjati može se i ostvariti“, aludirajući na poslovne domete nagrađenih kompanija.
- Za 22 godine veoma sam ponosan na sve nagrađene, velike, srednje i male kompanije i institucije, koje aspolutno zaslužuju priznanje Biznis partner, koje se dodeljuje kompanijema za poslovnu izvrsnost, etičnost i odgovornost u radu – rekao je tom prilikom gospodin Radovanović i naveo nekoliko novina za ovu godinu, kada je reč o izboru nagrađenih.
Dr Ćosić je rekao da je regionalno priznanje Biznis partner ove godine dobilo 44 poslovna subjekta iz Republike Srbije, Republike Srpske, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Kipra, Turske i Austrije. Dr Ćosić je istakao da je anketirano 3.000 kompanija u Srbiji i regionu, a da su inovacija i inovativnost, kao jedan od deset kriterija, bili presudni u izboru laureata.
Prisutnima se obratio gospodin Mehmet Alagoz, generalni menadžer Belgade Turkish Airlines, poslednjih pet godina najbolje avio kompanije u Evropi. On je istako da je u toku prošle godine Turkish Airlines leteo u 115 zemalja, na 288 destinacija; da osim saobraćaja ova kompanija promoviše i turizam i dovozi turske turiste i turiste sa Bliskog istoka u Srbiju, među kojima i 1.000 ljudi iz Irana koji su potrošili u proseku po 500 evra...
- Ja sam ovde da dovedem svet u Srbiju i region – izjavio je gospodin Mehmet Alagoz.
Da li postoji biznis bez medija? Na to pitanje pokušao je da odgovori generalni direktor kompanije Novosti AD, gospodin Radomir Dmitrović, koji je ukazao na pad u sferi poslovanja kojim se bavi komapnija Novosti, ali i zahvalio Mass Madii na ukazanom poverenju, i dodeli priznanja drugu godinu zaredom. On je istakao da su dnevni listovi najjeftinija roba koja se može dobiti na kiosku, da su dnevni listovi u Srbiji najjeftiniji u Evropi, a verovatno i na kugli zemaljskoj, i da su Večernje novosti list sa najmanjim padom tiraža, bez obzira na vladajuće (ne)prilike. Izlaz vidi u mogućnosti da ono što se ne može naći na sajtovima i portalima čitaoci mogu naći u Večernjim novostima, a to su reportaže, zapisi, putopisi...
Gospodin Petar Popović, izvršni direktor za poslovne korisnike Telekom Srbija a.d. Beograd je naglasio da je cilj ove kompanije da obuhvati što više korisnika iz segmenta malih i srednjih preduzeća, i da je Telekom partner koji će pomoći da se razvije biznis ne samo na teritoriji Srbije već u regionu i svetu.
Gospodin Dalibor Kulišić, izvršni direktor za marketing i prodaju Badel 1862, objasnio je da ova nagrada za kompaniju znači potvrdu ispravnosti dosadašnje poslovne politike na tržištu regije, a s druge strane izazov za budući poslovni razvoj. Kompanija strateški gleda na tržite regije, i to ne samo kao mesto prodaje nego i nabavke. Takođe, da je Badel, koji sledeće godine proslavlja 150 godina postojanja, usmeren na vrhunski kvalitet svojih proizvoda i to će nastojati da zadrži narednih godina.
Gospođa Milena Čornakov, pomoćnik generalnog direktora JUGOMPORT - SDRP J.P., predstavila je kompaniju koja proizvodi i izvozi u ceo svet punih 69 godina, koja ima profesionalan, stručan i edukovan kadar koji se stalno usavršava. Politika SDRP-a usmerena je i na društvenu odgovornost – pružanje pomoći svima kojima je pomoć potrebna.
Iz oblasti obarazovanja prisutnim novinarima se obratio prof. dr Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka, koji je u toku prošle godine imao rekord po broju prijavljenih kandidata na Univerzitetu u Beogradu. – FON je po drugi put dobitnik ove nagrade, prvi put 2012. godine. FON je dao doprinos da se Beogradski univerzitet nađe na čuvenoj Šangajskoj listi svetskih univerziteta – istakao je dr Suknović.
Ispred najodgovornije lokalne samouprave iz regiona, gradonačelnik Grada Zrenjanina, gospodin Čedomir Janjić, rekao je da je Zrenjanin divan grad, a Zrenjaninci dobri domaćini; da je prošle godine otvoreno više od 1.000 radnih mesta, potpisano 13 novih poslovnih ugovora sa 13 kompanija; da se očekuje otvaranje preko 2.000 radnih mesta. On je, između ostalog istakao da Zrenjanin na raspolaganju potencijalnim investitorima obezbedio tri industrijske zone na preko 1.000 hektara.
I ovoga puta, slogan Biznis partner 2016. – U BIZNISU, KAO I U ŽIVOTU, NAJVAŽNIJI JE PARTNER, bio je okosnica svega o čemu su prisutni govorili.

Više fotografija sa manifestacije Biznis partner 2016. možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com