Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novo priznanje TOS-u za film Dunav u Srbiji stiže iz Los Anđelesa

Novo priznanje TOS-u za film Dunav u Srbiji stiže iz Los Anđelesa

  • PDF

Nakon velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Berlinu, Varšavi i Velikom Trnovu promotivni film Turističke organizacije Srbije (TOS) „Dunav u Srbiji – 588 utisaka“ nagrađen je i prestižnim prekookeanskim priznanjem – na jubilarnom 50. izdanju „Američkog međunarodnog filmskog i video festivala“ (US International Film & Video Festival) u Los Anđelesu. U konkurenciji preko 1000 filmova iz 29 zemalja, „Dunav u Srbiji“ nagrađen je srebrnim priznanjem.


Budući da tek predstoje takmičenja na međunarodnim festivalima u Kanu, Karlovim Varima, Nju Jorku, Portu, Zagrebu i Velikom Gradištu, sa velikim optimizmom možemo očekivati da ovo neće biti konačan broj nagrada koje će ovaj film osvojiti. Film možete pogledati na zvaničnom Jutjub kanalu Turističke organizacije Srbije.
Turistička organizacija Srbije za ovogodišnju glavnu temu promocije turizma naše zemlje izdvojila je Dunav i vodeno bogatstvo naše zemlje. Film o Dunavu deo je ove promotivne kampanje TOS-a i prikazuje lepote ovog evropskog koridora na svom toku kroz Srbiju. Snimanjem ovog filma su kroz kameru "uhvaćeni" čarobni detalji reke koja spaja 10 zemalja i preko 100 miliona ljudi, prikazuje raznolikost predela i istorijskih lokaliteta, kao i turističke adute jedne od najvećih i nesumnjivo najlepših reka u Evropi i to na njenom 588 kilometara dugom toku kroz Srbiju.
Putovanje Dunavom je kao poseta muzeju evropske istorije, ispunjena "izložbama" prirodnih dragocenosti i retkosti, dubokim slojevima kulturnog nasleđa, šarolikim životnim stilovima, živopisnim kulturama, događajima i turističkim sadržajima atrakcijama. Dunav je svedok vremena, on je stalan i stalno se menja, Dunav je nit koja spaja!
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com