Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Radovan Jokić: Poželjnost, vidljivost, dostupnost i sve važnija bezbednost su aspekti koje ispunjava Grad Novi Sad

Radovan Jokić: Poželjnost, vidljivost, dostupnost i sve važnija bezbednost su aspekti koje ispunjava Grad Novi Sad

  • PDF

Ispred Turističke organizacije Novog Sada na konferenciji za novinare povodom predstojeće Međunarodne vinske manifestacije - InterFest, koja će biti održan u Novom Sadu od 16. do 18. juna, gospodin Radovan Jokić, sagledao je ovu manifestaciju sa turističkog i kulturološkog aspekta.

- Imao sam potrebu da pitam: Šta bismo mi bez festivala vina? Šta bi mi bez EXIT-a? Šta bi mi bez Jazz festivala, NOMUS-a... ? Ne treba da zamišljamo šta bi da nije toga, jer ih imamo. Kada toga ne bi bilo, bio bi greh ne napraviti, ali pošto već postoje, jedini napor koji treba da uložimo jeste da ih održimo, a mi Novosađani da dođemo i da ih posetimo. Jer, posećuju nas iz Italije, Francuske, Portugalije, Španije, po prvi put ćemo imati priliku da probamo vina iz Grčke, sa ostrva Samos, pa bi bilo lepo da dođe i novosadska publika. Nije daleko, a mnogo je lepo. Zašto biste morali da „zapucate“ u Austriju, Nemačku, Mađarsku da biste bili deo nekog vinskog festivala kada imate to i ovde?- zapitao je gospodin Jokić.
Turistička organizacija Grada podržava ovakve manifestacije jer, prema rečima našeg sagovrnika, postoji tri vrlo važna aspekta u svemu što radite: morate biti poželjni, da privučete publiku, vidljivi jer ako niste vidljivi bez obzira što ste poželjni, to ništa ne vredi, jer niko ne zna za vas i morate biti dostupni, jer ako ste poželjni i vidljivi, a niste dostupni, opet je stvar propala. Ono što TONS i Grad nastoje je da Novi Sad u vreme InterFest-a učine poželjnim, vidljivim i dostupnim. TONS očekuje da rezultat tog nastojanja bude gužva u kojoj će ljudi ne samo ostavljati navac vinarima, što je bitno sa privrednog apsekta, već i da će sa ove manifestacije poneti ono što je najdragocenije, i ono zbog čega su došli, a to je doživljaj.
- Ono što će povećati našu vidljivost i poželjnost je jedan novi turistički aspekt, a to je bezbednost, koji je poslednjih godina izuzetno bitan, a Novi Sad i Srbija, će u budućnosti imati veliki promet upravo iz tog razloga, što će dovesti da razmišljamo o povećanju kapaciteta - zaključio je gospodin Radovan Jokić.
Manifestacija Interfest se po 13. put održava na glavnom gradskom trgu, Trgu slobode i ovom gradu znači mnogo, TONS-u pogotovo, kada se u grad slije toliko gostiju da u ovom trenutku nema više slobodnih mesta. Kada spojimo sve sportske, sajamske, kulutrne i druge manifestacije, Novi Sad bi trebao od juna do oktobra da bude pun turista. Prema predviđanjima našeg sagovornika, grad će ove godine imati 50% povećanje broja gostiju jer pokazuje sve znake ozbiljne turističke destinacije. Novi Sad je grad tranzita, protoka i kroz ovakve događaje, manifestacije, kulturne priredbe, kongrese i sve one vrste turizma koje se razvijaju u sličnim gradovima, treba da iskoristi i razvije svoje potencijale.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com