Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Turizam se najbolje uči na putovanju

Turizam se najbolje uči na putovanju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Studije turizma i priprema za rad u turističkoj industriji, pored teorijskog, podrazumevaju i praktičan deo učenja i sticanje različitih veština neophodnih za osmišljavanje, organizovanje i realizaciju putovanja. Pored toga, poznanstva sa kolegama koji turizam studiraju u drugim državama i razmena iskustava uz druženje, najbolji su način da se započne profesionalno umrežavanje.

Upravo iz tih razloga, studenti treće i četvrte godine osnovnih studija Departmana za turizam, Fakulteta za sport i turizam iz Novog Sada, u okviru obaveznih terenskih vežbi, posetili su kolege iz Zagreba, Maribora i Brežica. Uz obilazak odabranih turističkih bisera: Zagreba, Ljubljane, Bleda, Logarske doline, Maribora i Termi Čatež, imali su mogućnost da se upoznaju sa načinom studiranja i specifičnostima studentskog života svojih kolega, kao i da saznaju nešto više o programima mobilnosti i razmene studenata u okviru Erasmus programa.
Kao što radni zadaci nalažu, studenti su aktivno učestvovali u svim fazama pripreme i realizacije putovanja, pa su se tako, vrlo vešto snašli u ulogama vodiča, animatora, predstavnika agencije ili pratioca grupe.
Ovo iskustvo je, po mišljenju većine studenata, bilo jedinstveno, a veštine stečene na terenu će im, kako kažu, u značajnoj meri olakšati budući profesionalni angažman.

Tekst i fotografije:
MSc Ivana Mišković, asistent TIMS

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com