Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Matematika je cool - u subotu na PMF-u

Matematika je cool - u subotu na PMF-u

  • PDF

Nedavno osnovano Društvo matematičara Novog Sada, zajedno sa Departmanom za matematiku i informatiku, novosadskog Prirodno-matematičkog fakulteta, organizuje manifestaciju "Matematika je cool".

Da je matematika zaista “cool”, radoznali će se uveriti u subotu, 18. juna, u 11 sati, u Amfiteatru 5, na Departmanu za matematiku i informatiku, Trg Dositeja Obradovića 4.
Povod ovog događanja je kraj školske godine, a cilj da se neposredno pre upisa na univerzitet promoviše matematika, specijalno studije matematike na PMF-u. Pozvani su svi zainteresovani, a posebno učenici završnih razreda srednjih škola.
Od 11.00 do 12.00 sati, profesor Dragan Mašulović će u okviru predavanja pod naslovom "Vis vitalis matematicae" na pristupačan način prikazati šta je "životna sila matematike", kako i zašto su ideje stare više od 2000 godina i danas sveže i aktuelne. Predavanje je namenjeno učenicima, studentima kao i profesorima matematike.
Nakon predavanja, profesorka Danijela Rajter-Ćirić će zainteresovane informisati o tome šta nude studije matematike, sa prikazom studijskih programa.
Pored prezentacije studijskih programa i mogućnosti daljeg školovanja i zaposlenja, profesori i saradnici Departmana za matematiku i informatiku će predočiti prednosti razlicitih karijera matematičara i odgovarati na pitanja u vezi upisa, prijemnog ispita i studija matematike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com