Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back KULTURA MUZIKA Koncert Kulturnog skloništa uz pregršt iznenađenja, dobre svirke i zabave

Koncert Kulturnog skloništa uz pregršt iznenađenja, dobre svirke i zabave

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Emotivno, silovito - dve su reči kojima bi se mogao opisati 11. koncert Centra za muzičko obrazovanje KULTURNO SKLONIŠTE Petra Jelića, održan u ponedeljak, 20. juna u prepunom Studiju „M“ u Novom Sadu. Odsvirano je i otpevano 27 kompozicija, a izvođači su bili oni najmlađi, sa kojima tradicionalno započinju ovi godišnji koncerti, ali i virtuozni nastupi pravih majstora dobrog zvuka.

Osim pažljivo izabranih pop, rock, jazz numera, odabranih po želji samih izvođača – polaznika škole, na bini, koja je za dva sata trajanja programa „proključala“ od energije, osećalo se zadovoljstvo svih onih koji su želeli da se pred uzbuđenim roditeljima, prijateljima i svojim profesorima, pokažu u najboljem svetlu.
Na koncertu je bilo nekoliko top nastupa, onih koji će obeležiti ne samo ovo veče, već i ostaviti dubok trag na mlade muzičare. Jedan od njih je sigurno ad hoc nastup mladih zvezda, gitarista: Lazara Petkanića, Nenada Vajagića, Marka Škrbića, Stefana Vojmirovića, Vuka Filipovića, Alekse Ivanovića i Relje Međedovića, bubnjara: Alekse Babića, Darka Perkovića i Relje Dukića i klavijaturista: Mateja Petkanića i Milenka Mlazeva, koji su sa rock ’n’ roll veteranima, braćom Žikom i Dragim Jelić, izveli kompozicije: Od zlata jabuka, Zaboravi i Dunavom šibaju vetrovi. Iskusni rokeri su se dobro snašli u društvu mlađih kolega, i bez improvizacije, maksimalno profesionalno „odradili“ svoju pevačku ulogu. Ove tri kompozicije, stavljene su na repertoar po želji učenika, kao i sve druge pesme, naravno uz dogovor sa profesorima, i njihovom procenom da li su dorasli zadatku. Ovo je bio pun pogodak. Jedina primedba odnosila bi se na to da je mlađani Mateja Petkanić imao ozbiljnije pripreme za nastup i za tu priliku specijalno nabavio crni šešir, na poslednjim koncertima obavezan deo stajlinga članova YU Grupe, što drugi nisu sledili (odnosi se na braću Jelić).
Takođe je dirljivo bilo izvođenje „Hoću da znam“ od strane tridesetoro mališana koja su se uživela u, za njihov uzrast, više nego zahtevnu muziku i tekst ove pesme. Da ih je čuo, Cane Partibrejkers bi bio više nego ponosan na njih.
Osim neospornog talenta svih učenika, izdvojili su se oni čije sposobnosti već dolaze do punog izražaja. Gitaristi Aleksa Babić, Adrijan Vencel svojom virtuoznošću, kao i Mira Milosavljević, Ognjen Vrkić, Marko Paunović, Petar Samardžija, Boško Jović, Nikola Nikić, Nenad Vajagić doprineli su da sve zvuči onako kako je i trebalo.
Aleksa Sič je sve oborao sa nogu svojom nonšalatnom svirkom na bubnjevima u pesmi Psycko (Muse). Interesantno je da je sve veći broj devojaka koje se odlučuju da sviraju bubnjeve, pa su se publici predstavile Una Belušević, Katarina Paunović, koje su pratili Andrija Milikić, Boris Stefani, Aleksije Vujović, Miloš Petković, Darko Perković.
Nikola Zečević, Luka Major, Aleksandar Mlazev, Sofija Šrek, Nenad Gegić, Katarina Garovnikov, Daniel Dobromirov za klavijaturama podržavali su svoje kolege - pevače, Nikolu Rončevića, Anja Maksimović, Ratka Milovca, Katarinu Savić, Milicu Vujanović, Ninu Sinković, Helenu Soldat, Katarinu Tenjović, kao i one koji bi se mogli pojaviti i pobediti na nekom od popularnih pevačkih takmičenja: Milu Spasojević, Daniela Dobromirova, Teodoru Stanković i Luku Majora.
Osim braće Jelić gost na koncertu je bio prijatelj škole Branislav Badžić, koji je otpevao You Shook Me All Night Long (AC/DC).
Nije ni čudo što su deca tako dobra, kada ih prate, usmeravaju i podržavaju profesori poput Danila Šajnovića (gitara), Nenada Kojića (bubnjevi), Branislava Tomića (klavijature), Cece Palade (vokal) i od jeseni stalnog člana profesorskog tima Igora Koneckog (bas gitara).
Nikako ne možemo, a da ne spomenemo tri gracije: Ljubicu, Anu i Dunju, koje nastoje da muzikom kroz igru i onim najmlađim trasiraju put do dobre muzike.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com