Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Mr Vuk Radojević: Samo zajedničkim snagama možemo doprineti razvoju poljoprivrede

Mr Vuk Radojević: Samo zajedničkim snagama možemo doprineti razvoju poljoprivrede

  • PDF

- Referentni spisak gostiju na najbolji način pokazuje odnos predstavnika državnih institucija prema Zadružnom savezu Vojvodine i zadružnom pokretu generalno, i verujem da ovo jeste dobar pokazatelj zajedničke, koordinirane, konzistentne agrarne politike između Ministarstva poljoprivrede i Pokrajinskog sekretarijata.

To je nešto što je nedostajalo u prethodnom periodu i verujem da su se stekli neophodni uslovi da u buduće, jedinstvenom agrarnom politikom na teriotoriji Republike Srbije, sa posebnim osvrtom na Autonomnu pokrajinu Vojvodinu, realizujemo sve neophodne mere u kontekstu daljeg razvoja poljoprivrede - istakao je pokrajinski sekreatar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, mr Vuk Radojević, prilikom otvaranja desetog, jubilarnog Žetvenog dana u Baču, održanog u ponedeljak, 4. jula, u organizaciji Zadružnog saveza Vojvodine i Opšte zemljoradničke zadruge „Zadrugar“ u Baču.
Gospodin Radojević je rekao da je uvek nezahvalno u toku same žetve licitirati sa prinosima. Na osnovu do sada prikupljenih i ažuriranih podataka pretpostavlja se prosečan prinos oko 6-6,5 tona po hektaru, što treba da raduje i na osnovu izjašnjavanja stručnjaka iz raznih oblasti poljoprivredne proizvodnje, očekuje se da ova godina bude uspešna, a to je indikator višestrukom doprinosu ukupnom razvoju.
On je podsetio da je ova agrarna godina u toku i da je značajan deo sredstava potrošen u prvoj polovini godine, tako da je nemoguće do kraja godine napraviti vidljivije zaokrete u sprovođenju mera agrarne politike i izrazio uverenje da će Pokrajinski sektretarijat od naredne, 2017. godine, kada bude u prilici da koncipira nove mere agrarne politike, u koordinaciji sa Ministarstvom poljoprivrede, definisati najznačajnije mere koje će doprineti razvoju poljoprivede.
Pokrajinski sekretarijat već krajem avgusta organizuje seminar na temu novih tehnologija, njihovih primena i uticaja u poljoprivredi, a zaključci sa tog skupa bi trebalo da doprinesu primeni i implementaciji najnovijih tehnologija u kontekstu razvoja poljoprivrede.
Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u narednom peridu očekuje niz novih aktivnosti i to je mesto i adresa za sve poljoprivrednike koje traže sebi partnere ili sagovornike. U skladu sa tim, mr Radojević veruje da Zadružni savez Vojvodine na najbolji mogući način objedinjuje zadruge sa teritorije Vojvodine i poljoprivredne proizvođače i u tom smislu očekuje podršku, pomoć, saradnju jer „samo zajedničkim snagama možemo doprineti razvoju poljoprivrede - a to je naš zajednički interes“, naglasio je sekretar.
Pozdravivši domaćine, Zadružni savez Vojvodine i Osnovnu zemljoradničku zadrugu „Zadrugar“ Bač, predsednika opštine, državnog sekretara, gospodina Golubovića, pomoćnika ministra poljoprivrede, gospodina Nenada Katanića i dr., gospodin Vuk Radojević je naznačio da je ovakav skup obećavajući i da veruje da će se zajedničkim snagama doprineti ukupnom razvoju poljoprivrede. Svoje obraćanje je završio željom da žetva prođe u najboljem redu i očekivanju dobrih prinosa.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com