Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Sajam Omladinskog turizma izrastao u sjajnu manifestaciju mladih

Sajam Omladinskog turizma izrastao u sjajnu manifestaciju mladih

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Peti Sajam omladinskog turizma - OPENS YOUTH FAIR 2016, svečano je otvoren u novosadskoj Gradskoj kući, u utorak, 05.07.2016. godine. Tom prilikom, brojne predstavnike izlagača učesnika, predstavnika medija, pozdravili su gradonačelnik Novog Sada, gospodin Miloš Vučević, osnivač EXIT festival, gospodin Dušan Kovačević, direktor Turističke organizacije grada Novog Sada, gospodin Branislav Knežević i menadžer OPENS-a, gospodin Vukašin Grozdanović, a zvanično OPENS Youth Fair 2016 otvorila je pomoćnica ministra omladine i sporta za sektor omladine u Vladi Republike Srbije, gospođa Snežana Klašnja.

Obraćajući se prisutnima, Miloš Vučević je sa neskrivenim zadovoljstvom konstatovao da Sajam omladinskog turizma svake godine podiže kvalitet kroz sve bolju sadržinu i širi kontekst, naglasivši da nije slučajno da su Grad Novi Sad i ovaj festival ove godine privukli rekordan broj izlagača ne samo iz Srbije, već i iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Mađarske, Rumunije.
Pozdravljajući ih, gospodin Vučević je istakao da je ovo prilika za dalje širenje prijateljstva u regionu i imidža Novog Sada i Srbije u svetu. Takođe je rekao da se ovaj projekat može posmatrati i u kontekstu upravo završene konferencije u Parizu, gde su lideri zapadnog Balkana potpisali sporazum o osnivanju Kancelarije za saradnju mladih. Sve ovo ukazuje, zaključio je, da Novi Sad sigurno korača ka tituli za Omladinsku prestonicu Evrope i kandidaturi za Evropsku prestonicu kulture 20121. godine.
Direktor Turističke organizacije grada Novog Sada, Branislav Knežević, podsetio je da je uloženo puno truda, da se radilo veoma vredno, te da se timskim duhom i pozitivnom energijom, uspelo u nameri da ovogodišnji festival bude najbolji do sada. On je rekao da je jedan od navećih benefita ovogodišnjeg festivala lokalno povezivanje i umrežavanje mladih u Novom Sadu sa zajedničkim zadatkom, a to je regionalno povezivanje i pozicioniranje Grada Novog Sada kao Omladinsku prestonicu Evrope.
- Važnost omladinskog turizma i putovanja prevazilazi isključivo ekonomske vrednosti. Mladi su prepoznati kao glavna snaga razvoja i društvenih promena. Mladi putnici su nosioci pozitivnih promena i nosioci novih kulturnih i svih drugih veza. Iz tog razloga posebno sam ponosan na naš Grad Novi Sad koji je stao iza nas i podržao nas kao što nas je podržavao i svih prethodnih godina čime je pokazao da iskreno veruje u mlade - zaključio je Branislav Knežević.
Regionalni sajam omladinskog turizma održava se na Trgu slobode i u Katoličkoj porti 05. i 06. Jula. Novosađani i svi gosti Srpske Atine na ovoj manifestaciji u vremenu od 18-22h moći će da vide sve ono što je najatraktivnije u sferi omladinskog turizma - atraktivne destinacije, festivale, klubove, plesne grupe, sportske organizacije, neotkrivene atrakcije regiona, ponudu turističkih organizacija i turističkih agencija, kao i nevladinih organizacija sa područja Balkana, i da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1324058084274348.1073743431.100000105079334&type=3&pnref=story.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com