Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA MUZIKA Petrovaradinska tvrđava četiri dana bili mesto najluđe žurke na planeti

Petrovaradinska tvrđava četiri dana bili mesto najluđe žurke na planeti

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

EXIT Magic Adventure 2016, mesto susreta hiljade posetilaca iz celog sveta, koji su u Novi Sad došli željni vrhunskog provoda i odlične muzike, je završena. Na listi učesnika bile su neke od najvećih muzičkih zvezda današnjice kao što su Ellie Goulding, Bastille, The Vaccines, Wiz Khalifa, George Clinton & Parliament-Funkadelic, Stormzy, Tinariwen, Wilkinson, Sigma i brojni drugi.

 Najpoznatiji svetski producent David Guetta, autor himne Evropskog prvenstva u fudbalu 2016 "This One's for You" - dolazeći na EXIT obećao je spektakl i održao obećanje. Nastupio je u petak, 8. jula, na Main Stage, posle čega se odmah vratio u Pariz da bi na Stade de France, Saint-Denis, učestvovao u njegovom zvaničnom zatvaranju. Oduševljen neobjašnjivo dobrom energijom, najuspešniji DJ svih vremena je uzviknuo:
- Ovo je najbolji EXIT do sada!
Jedan od osnivača i direktor EXIT-a, Dušan Kovačević je na njegovu izjavu diplomatski uzvrati: - EXIT 2016 je sigurno jedan od najboljih!
Poslednjeg dana festivala, u nedelju, 10. jula, nastupio je već odomaćeni britanski elektro benda The Prodigy, kada je zabeležena i rekordna poseta Tvrđavi. „Posebna veza s ovdašnjom publikom“ je dovoljan razlog njihovog stalnog vraćanja na EXIT.
Ovogodišnji EXIT posetilo je bezmalo 200.000 posetilaca iz 60 zemlja. Poslednjeg dana zabeležena je rekordna poseta od 55.000 posetioca. Za 30% premašeno je prisustvo stranaca. Tokom četiri dana EXIT je bio magično mesto ispunjenje njihovih najluđih želja i zaboravljene svakodnevnice.
Na 30-tak bina i zona slušala se najraznovrsnija muzika, ali je ove godine posebna pažnja posvećena i drugim vrstama zabave: surfovanju na dasci, free jump-u, zipline-u... Posetioci su imali mogućnost da traže izlaz iz lavirinta, igraju stoni tenis, puštaju lampione u nebo, prisustvuju nezaboravnom vatrometu… Čak i za vreme koncerta Prodidžija čekao se red za Silent Disco, a vrhunski, emitivni nastup Josipe Lisac, u vreme finala koncerta Wiz Khalifa i nastupa The Prodigy, pratila je publika svih generacija, ovacijama ispraćajući hitove iz 70-tih.
Zidine Petrovaradinske tvrđave ove godine bile su uvijene u poseban dekor, koje su čitavom ambijentu dale mističnost i lepotu.
Ovogodišnji Exit festival, pored sjajnih muzičkih nastupa i velikog broja posetilaca, obeležila je serija tribina na aktuelne teme. „Tiha balkanska većina“ (Dušan Kovačević, Kokan Mladenović, Damir Urban, Emir Hadžihafizbegović), “BREXIT - ili večiti palanački strah”(Vladan Marjanović, Dimitrije Boarov, Mijat Lakičević, Branko Rosić); “Šta gledamo u magičnoj kutiji?” (Aleksej Kišjuhas, Sanja Kljajić, Vanja Đurić);“Budi čovek – novo zadužbinarstvo” (Sergej Trifunović, Jovan Simić, Nenad Pagonis, Ivan Petrović).
Svet u kojem živimo menja se munjevitom brzinom – tako se, iz godine u godinu menja i EXIT. Samo ljubav i mladalačka energija ostaju - zauvek.

Više fotografija moćete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com