Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Turistički potencijal Vojvodine premijerno predstavljen u Temišvaru

Turistički potencijal Vojvodine premijerno predstavljen u Temišvaru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 8
  • Sledeća

Temišvar/Novi Sad, 17. Juli - Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, učestvovao je danas, u Temišvaru, na manifestaciji „Dani Vojvodine u Temišvaru“, na kojoj je predstavljena turistička ponuda Vojvodine. „Dane Vojvodine u Temišvaru“, koji se prvi put održavaju u ovom gradu u susednoj Rumuniji, organizovala je Turistička organizacija Vojvodine.

„Vojvodina i te kako ima šta da ponudi turistima iz Rumunije, ali i turistima iz drugih zemalja. Zbog toga je jedan od strateških pravaca delovanja nove Pokrajinske vlade usmeren upravo i na razvoj turizma“, rekao je potpredsednik Pokrajinske vlade Ivan Đoković i dodao da je u prvih šest meseci zabeležen porast broja turista iz Rumunije u Srbiju za 13 odsto, odnosno u AP Vojvodinu za 17 odsto.
„Kako bi još više turista iz Rumunije za svoju turističku destinaciju odabralo baš Vojvodinu, danas su, pored opština koje se graniče za Rumunijom, predstavljeni i potencijali opština koje do sada nisu bile toliko blizu rumunskim turistima. Sigurno je da ima neistraženih delova Vojvodine nepoznatih rumunskoj populaciji poput naših salaša, čardi i drugih mesta“, rekao je Ivan Đoković.
Potencijalnim turistima iz Rumunije zato su svoju ponudu predstavile organizacije iz deset vojvođanskih gradova i opština: Vršac, Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Kovin, Novi Bečej, Temerin, Žabalj, Šid, Bela Crkva, kao i predstavnici Privredne komore Vojvodine.
Otvaranju manifestacije „Dani Vojvodine u Temišvaru“ prisustvovali su i generalni konzul Srbije u Temišvaru Lazar Manojlović, predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjen Krstić i direktori turističkih organizacija Vojvodine i Novog Sad Nataša Pavlović i Branislav Knežević.
Manifestacija je organizovana uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com