Wed06192024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Branislav Knežević: Dunav jako važan faktor turističke ponude

Branislav Knežević: Dunav jako važan faktor turističke ponude

  • PDF

Najlepša plaža na Dunavu - novosadski Štrand, u nedelju, 24. jula, bila je mesto dočeka učesnika 61. Dunavske regate. „Regataše“ iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Bugarske, Rumunije, Slovenije, Holandije, Švajcarske, Australije i Srbije, između ostalih, pozdravili su potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam, gospodin Ivan Đoković, člаn Grаdskоg vеćа zа privrеdu, gospodin Мilorad Radojević, direktor Turističke organizacije Novog Sada, gospodin Branislav Knežević, i na najlepši način poželeli dobrodošlicu ovim uvek, dragim gostima.

Prolazeći kroz našu zemlju, za 18 dana i 588 kilometara, od 20. jula, kada su u nju uplovili, do 6. avgusta, kada će je napustiti, „regataši“ će se zaustaviti u Apatinu, Bačkoj Palanci, Novom Sadu, Starom Slankamenu, Beogradu, Smederevu, Velikom Gradištu, Dobri na Dunavu, Donjem Milanovcu, Tekiji, Kladovu i Brzoj Palanci. U svakom od tih mesta, imaće priliku da probaju lokalne specijalitete, da vide kulturno-umetnički program i obiđu kulturno-istorijske znamenitosti tog kraja.
Tom prilikom, Branislav Knežević je iskazao zadovoljstvo što je bio u mogućnosti da sa učesnicima najpoznatije regate na svetu, podeli radost i priče vezane za Dunav, reku saradnje i velikih potencijala. On je rekao da Turistička organizacija Novog Sada čini velike napore da objedini sliku Novog Sada, i da Dunav, uz Frušku goru, čini njene najznačajnije tačke.
- Moto svih zaposlenih u TONS-u, koji se trude da su uvek u pravo vreme na pravom mestu, je „Stalno dostupni“. Tome u prilog govori činjenica da imamo konstantan rast turista tokom cele godine i tu smo da učinimo da taj rast bude još veći. Jako mi je drago da je danas 61. regata u Novom Sadu i da je domaćin, kao i prethodnih nekoliko godina, nadam se i narednih godina - TONS. Za nautičare smo i ovoga puta organizovali pešačke ture, da se upoznaju sa lepotama i znamenitostima Novog Sada - izjavio je gospodin Knežević.
On je istakao da svi znaju da je Dunav jako važan faktor turističke ponude grada, ali da je još uvek neiskorišćen i da svi činioci, od TONS-a, grada, opštine, pokrajine, do republike, moraju aktivnije da rade na iskorišćevanju njegovih potencijala.
TONS je izdao turističku mapu Dunava, kako i turističku mapu Fruške gore (na četiri jezika) i promovisao sve ono što se dešava u okolini Novog Sada.
TONS je u saradnji sa EXIT fondacijom ušao u projekat prekogranične saradnje sa Osijekom, čiji rezultat treba da bude podizanje montažno-demontažnog kampa na Ribarskom ostrvu, koji će uticati na povećanje aktivnosti koje gravitiraju ka Dunavu, ali i omladinski turizam koji je za grad izuzetno važan.
Gospodin Knežević kaže da je došlo vreme da polako prevazilazimo onu sliku Dunava sa brodovima koji ploveći pored grada nekada stanu u Novom Sadu, a nekada ne, da nam Dunav bude ne samo komšija nego da živimo na njemu i što više koristimo, jer Dunav izvlači negativnu energiju i opušta, kao i Fruška gora, što je u stresno vreme u kome živimo od ogromne važnosti, ne samo za nas, već i za ljude iz regiona, Evope i sveta, da svi zajedno uživamo u blagodetima ovih dragulja ovog grada.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com