Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Najbolji proizvođači proizvoda od borovnica na VII Danima borovnice 2016

Najbolji proizvođači proizvoda od borovnica na VII Danima borovnice 2016

  • PDF

Svake godine u okviru manifestacije „Dani borovnice“, u organizaciji Turističke organizacije opštine Brus, Turističko sportske organizacije opštine Raška, MK Mountain Resort-a i Nacionalnog parka „Kopaonik“.

Sva prirodna blaga izložena na štandovima u središtu turističkog kompleksa Apartmanskog naselja “Sunčani konaci”, privlačila su brojne turiste sve vreme manifestacije, koji su mogli da ih probaju i uživaju u njihovim ukusima i mirisima.
Iz godine u godinu stalnim izlagačima pridružuju se novi, uglavnom mlade snage podkopaoničkog kraja, koji su odlučili da se, bez obzira na završene škole, posvete proizvodnji hrane iz prebogatog prirodnog rezervoara zdravlja - Kopaonika.
U tradicionalnom takmičenju proizvoda od borovnica koje se odvijalo u nekoliko kategorija, petočlani žiri je proglasio pobednike.
U kategoriji sokova: „Planinsko blago“ d.o.o. (I mesto), Živadinka Čajić (II mesto), Ski bife „Skituljko“, Mali karaman, Kopaonik (III mesto).
U kategoriji džemovi i pekmezi: Živadinka Čajić (I mesto), Sanela Andrić (II mesto), Kopiko Brus (III mesto).
U kategoriji alkoholnih pića: Kopi-Fruit d.o.o. Brus (I mesto); Ski bife „Skituljko“ Kopaonik (II mesto), Živadinka Čajić (III mesto).
U kategoriji slatka i želea: Kopiko Brus (I mesto), Sanela Andrić (II mesto), Živadinka Čajić (III mesto).
U kategoriji uređenje štandova: Sanela Andrić (I mesto), Promaja – domaća kujna, ribnjak (II mesto), Kopiko Brus (III mesto).
Za ukupnog pobednika takmičenja proglašena je Živadinka Čajić iz Brusa, višestruka pobednica ovog i sličnih takmičenja širom Srbije.
Prvoplasirani takmičari, kao i ukupni pobednik, nagrađeni su prigodnim nagradama.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com