Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM HOTELI Na skriveno te vodim mesto, u Vilu Milana , kuću na tri vetra

Na skriveno te vodim mesto, u Vilu Milana , kuću na tri vetra

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Na putu Novi Sad Ledinci, koji se pruža paralelno uz Dunav i gde Fruška gora silazi do same vode, nalazi se vila „Milana“. Ušuškana, sa pogledom na ovu moćnu reku.
Vlasnici, Dragana Došlov Mladenović i Nebojša Mladenović, oboje iz sveta osiguranja, došli su na ideju da posle mnogih putovanja po svetu, započnu porodičan biznis i otvore jedan ugostiteljski objekat, a sve u cilju okupljanje šestočlane porodice.

Prvobitna ideja bila je otvaranje grčkog restorana. Ali, dug je i neizvestan put od ideje do njene realizacije. Takav je bio i njihov. U potrazi za lokacijom za njihov „grčki“ restoran, isprečila se „kuća iz bajke“ Miroslava i Mire Zeremski, u koju su se Mladenovići zaljubili na prvi pogled i rešili da otvore restoran vojvođanske kuhinje, jer je postojeći ambijent, kuće u karakterističnom vojvođanskom stilu, za to bio predodređen. Tako je nastao poseban kutak na Fruškoj gori, na svega šest kilometara od Novog Sada (od Merkatora), mesta sudaranja tri vazdušne struje, u vreme izgradnje Instituta u Sremskoj Kamenici predviđenog za podizanje zdravilišta za plućne bolesti, što zbog finansijskih problema nije bilo realizovano, ni tada, ni kasnije.
Vila „Milana“, nazvana po njihovom najmlađem od četvoro dece, nalazi se u ulici romantičnog imena - Ulici ljubičica br. 9, na samom izlasku iz Sremske Kamenice, poslednje skretanje levo, pre table kojom se objavljuje kraj ovog sremskog mesta. Za posetioce je otvorena 7. maja ove godine i oni koji su je otkrili, preporučuju je najbližim prijateljima jer, bez obzira na mnoštva različitih težnji svakog vlasnika da pruži gostima nešto originalno, prava je retkost da se u tome i uspe na način na koji je to pošlo za rukom ovom bračnom paru.
MLadenovići su privatnu kuću, bez ikakvih izmena eksterijera, preinačili u restoran, sa 15 stolova sa četiri mesta, i još 12 mesta u separeu. Dograđena je samo letnja bašta na brežuljaku okruženom raskošnim rastinjem, za koje su u više navrata bivši vlasnici dobijali nagrade, kapaciteta 60 mesta, i još 10 u delu u kojem se nalazi igralište za najmlađe.
- Zamislili smo da iz ovog restorana iznikne jedan kompleks sa bazenom, sobama za prenoćište i salom za konferencije i seminare, jer nam je cilj da okupljamo, osim porodica sa decom i poslovni svet. U cilju pružanja što potpunijeg doživljaja našim gostima, planiramo i izgradnju sportskih terena, za fudbal, tenis... Da bismo to i ostvarili kupili smo susedni plac i uskoro počinjemo sa spovođenjem plana projektovanog da bude završen do 2020. – objasnila je gospođa Mladenović.
Kada dođete u Vila „Milanu“, ne vidite samo kuću pokrivenu trskom okruženu raskošnim parkom. I ne nude vam se samo specijaliteti vojvođanske kuhinje, koji će, sigurni smo, zadovoljiti apetit svakog gosta. Susret sa Vilom „Milana“ je osmišljen tako da zadovolji sva čula, i da gost kada uđe u taj prostor, oseti: ljubav vlasnika za svaki detalj kojim su oplemenili ovo mesto, unutra i spolja; odnos punom poštovanja prema petoro zaposlenih (dva konobara, šefa kuhinje i dva glavna kuvara); želju domaćina da od Vile „Milana“ učine mesto uživanja, da se svaki gost oseća opušteno, kao kod kuće. U sve to uloženo je i puno iskustva, njihovog ličnog, kao i gostiju raznih sličnih kutkova širom sveta, ali i profesionalno znanje njihove dece: Stefana (25), eksperta za finansije u vođenju ugostiteljskih objekata, Kristine (23), stručnjaka iz oblasti marketinga, stipendiste „Interkontinentala“ i Borislava (23), diplomiranog kuvara sa iskustvom u nekolicini najpoznatijih novosadskih restorana, poznavaocem mnogih svetskih kuhinja....
- Saveti sve naše troje dece su nam dragoceni, i mi smo uvek voljni ne samo da ih saslušamo nego i sprovedemo jer smatramo da su mlađi, profesionalniji, i da su njihove ideje sprovodljivije u praksi. Moj suprug i ja smatramo da oni znaju šta je u datom trenutku najbolje za sve nas – konstatuje gospođa Dragana Mladenović uz napomenu da je ovo porodična priča kojoj su oni dali osnov, udahnuli dušu, a deca su ta koja je podržavaju.
Radno vreme restorana je svakog dana od 9:00 do 23:00 časa, osim petkom i subotom, kada je produženo za jedan sat – do 24:00.
Više informacija možete naći na sajtu: www.vilamilana.com

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com