Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA KULTURNA BAŠTINA Srpski dizajneri uz SFW na najtraženijim modnim pistama na sveta

Srpski dizajneri uz SFW na najtraženijim modnim pistama na sveta

  • PDF

Saradnja Srbia Fashion Weeka i New York Fashion Weeka krunisana je još jednim predstavljanjem domaćih dizajnera na nekim od najtraženijih modnih pisti na svetu. Čak tri dizajnera iz Srbije i dva iz Crne Gore imaće priliku da svoje kolekcije prikažu celom svetu.

Zahvaljujući ugovoru koji je potpisala Nacionalna Komora za Modu Srbije sa platformom Art Hear Fashion - USA, od ove godine, dizajneri Serbia Fashion Week-a imaće priliku da predstave svoje kolekcije na najprestižnijim Nedeljama mode u Americi - Njujorku, Los Anđelesu, Majamiju i Vašington DC-u. Tokom februarskog izdanja New York Fashion Weeka, koje broji preko milion i po medijskih objava, to su učinili Zvonko Marković, Bata Spasojević i Marina Mićanović, a od 11. do 15. septembra, na New York Fashion Weeku, priliku da njihove kreacije vidi svetska modna elita imaće Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević iz Srbije, kao i Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj iz Crne Gore.
Rame uz rame sa najvećim svetskim imenima mode kao što su Herve Leger, Calvin Klein, Sherri Hill, Tommy Hilfiger, Vera Wang i drugi, Sanja Bobar i Ibrahim Vukelj imaće reviju 12. septembra, dok će Vasilije Kovačev, Bata Spasojević i Vesna Milošević predstaviti svoje kolekcije na zatvaranju NYFW, 14. septembra.
U čast učešća naših kreatora na New York Fashion Week-u, Konzulat Republike Srbije u Njujorku, organizovaće i ovoga puta svečani prijem i izložbu 13. septembra, na kojem će biti predstavljeni radovi Bate Spasojevića, Vasilija Kovačeva i Vesne Milošević.
Nedelja mode u Njujorku predstavlja više od same lepote i mode. Nastao je 1943. godine kao potreba američkih kupaca i modnih novinara koji nisu imali mogućnost da putuju u Pariz. Počevši od 1993. godine, svakakog februara i septembra, Njujork postaje centar svetske mode. Tu se održava ovaj planetarno prepoznatljiv događaj gde se na jednom mestu susreću najbitniji blogeri, dizajneri, novinari, poznate ličnosti, modeli i diznajeri. Koliko je značajan ovaj dogadjaj govori činjenica da je za nedelju dana NYFW posetilo više od 100 000 hiljada posetilaca, koji su za državu doneli više 500 miliona dolara.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com