Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Vuk Radojević: POLJO FEST je siguran put približavanja Sekretarijata sa poljoprivrednim proizvođačima

Vuk Radojević: POLJO FEST je siguran put približavanja Sekretarijata sa poljoprivrednim proizvođačima

  • PDF

Završeni su Velikogospojinski dani - Gospojina 2016, manifestacija u okviru koje je po četvrti put organizovan POLJO FEST, poljoprivredna manifestacija zamišljena kao razmena iskustva i dobre prakse proizvođača poljoprivredne mehanizacije, opreme za poljoprivredu, repromaterijala sa poljoprivrednim proizvođačima. Svi su složni u oceni da je Novi Bečej, kao izrazito poljoprivredni kraj, zaslužio ovakav jedan događaj.

O njegovom značaju govori i prisustvo pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gospodina Vuka Radojevića, koje je izrazio zadovoljstvo ovom poljoprivrednom manifestacijom, jer s jedne strane okuplja proizvođače poljoprivredne mehanizacije, repromaterijala, poljopriverdne opreme, a sa druge poljoprivredne proizvođače ne samo iz Novog Bečeja, već iz čitavog regiona. Uz konstataciju da je Novi Bečej tipično vojvođanska sredina u kojoj je poljoprivreda dominantna delatnost, potreba za organizacijom ovakve vrste manifestacije je neophodna, jer skraćuje put između ponuđača, distributera i potrošača, i daje mogućnost da u direktnoj komunikaciji poljoprivredni proizvođači sa proizvođačima poljoprivredne mehanizacije razmene iskustva, znanja i dođu do kvalitetnijih poslovnih odluka.
Gospodin Radojević je istakao da je zadovoljstvo što POLJO FEST nudi niz sadržaja, u čega su tokom tri dana posetioci mogli i da se uvere. Uz panele sa aktuelnim temama i vrsnim gostima, stručnjacima iz relevatnih oblasti, prvi put ove godine organizovan je Dan stočara sa izložbom stoke, takmičenje u veštini upravljanja traktorom...
Uz POLJO FEST, gospodin Radojević pohvalio je i Etno bazar, i njegovo značajno mesto u razvoju ruralne sredine, kakva je novobečejska.
Velikogospojinski dani su četiri godine unazad, od ustanovljenja POLJO FEST-a, dobili jednu adektvanu pod manifestaciju čime je ceo događaj dobio na značaju i nema nikakve dvojbe da će biti veran pratilac i narednim Gospojinama. Sagledano iz te vizure, POLJO FEST ima značajnu ulogu u približavanju poljoprivrednika sa kreatorima agrarne politike, o čemu je sekretar rekao:
-U poljoprivredi kao i u drugim proizvodnim delatnostima ima puno problema, pogotovo kada je reč o dominantnoj delatnosti na teritoriji Vojvodine. Politika nove Pokrajinske vlade i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu je da se što više približimo našim poljoprivrednim proizvođačima, da razgovaramo sa njima, njihovim predstavnicima, udruženjima, asocijacijama i da pokušamo na jedan konstruktivan način da dođemo do predloga za rešenje postojećih problema. Vrlo smo često u situaciji da konstatujemo problematiku, a da nemamo adekvatna rešenja. Mi želimo da saslušamo poljoprivredne proizvođače, da govorimo o problemima, i istovremno čujemo predloge za njihovo rešavanje. Mi smo tu da pokušamo zajednički da prevaziđemo postojeće teškoće.
Po njegovim rečima, za to su se stekli i realni uslovi, a komunikacija između republičkih i pokrajinskih vlasti trebala bi da rezultira jedinstvenom agrarnom politikom. O tome stižu uverenja i iz Ministarstva i dogovor o permanentnoj komunikaciji, kao i o tome da će predstavnici Pokrajine aktivno učestvovati u donošenju mera agrarne politike. Drugim rečima, jedino putem upoznavanja situacije na terenu i uspostavljanje dobre komunikacije na relaciji poljoprivredni proizvođači - lokalna samouprava, kao i Pokrajinskog sekretarijata sa Ministarstvom, mogu dovesti do boljitka.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com