Sat03022024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Saša Maksimović: Na narednoj Gospojini POLJO FEST i Revija paradnih zaprega u prvom planu

Saša Maksimović: Na narednoj Gospojini POLJO FEST i Revija paradnih zaprega u prvom planu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Pre tri meseca u opštini Novi Bečej formirana je nova vlast, kojoj je palo u dužnost organizacija „Velikogospojinskih dana – Gospojina 2016“. Predsednik opštine, gospodin Saša Maksimović, kaže da su za organizaciju ove prestižne manifestacije, kako bi se ispoštovale sve zakonske regulative, organizatori imali samo mesec dana.

Pokazalo se da je i to bilo dovoljno, i da je manifestacija, kakvu je poznajemo, doduše „skraćena“ za jedan dan, ispunila sva očekivanja. Organizatori 11. Gospojine posebno su se potrudili da IV POLJO FEST bude sadržajno bogatiji i interesantniji. Gospodin Maksimović objašnjava da to nije slučajno jer je Novi Bečej poljoprivredna opština, i da treba mnogo više ulagati kako u poljoprivredu, tako i u edukaciju poljoprivrednika, jer je poljoprivreda budućnost naše zemlje.
Ove godine POLJO FEST je bio nešto posećeniji od strane poljoprivrednih proizvođača, jer je uveden Dan stočara i panel posvećen pitanjima vezanim za stočarstvo. Tako su i ratari i stočari, imali jedinstvenu priliku da se upoznaju sa novim trendovima iz sfere poljoprivrede. U tome su im pomogli odlični sagovornici, između ostalih, pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine u Vladi Srbije, gospodin Dragan Mirković i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, gospodin Vuk Radojević. Prisutni su mogli i da postave pitanja o onome šta ih interesuje, na šta predstavnici lokalne samouprave ne mogu da daju odgovore.
Po rečima predsednika opštine, ovo je bila prilika za njihov napredak, a samim tim i napredak opštine Novi Bečej, pokrajine i republike, jer što je seljak jači i Srbija je jača. Gospodin Maksimović je obavestio i o novom pravcu razvoja ove manifestacije, vrlo značajne za ovu opštinu.
- Gospojina će kao i do sada biti nosilac manifestacionog turizma u novobečejskoj opštini, ali akcenat će biti na drugim sadržajima. Podržaćemo POLJO FEST, kao bitan faktor razvoja poljoprivrede i cele opštine, ali i Reviju paradnih zaprega, kao preteču Gospojinskih dana i pramanifestaciju iz koje se izdigla Gospojina. Ona je godinama bila na margini, dok se veća pažnja posvećivala večernjim koncertima. Mi želimo to malo da promenimo - rekao je gospodin Saša Maksimović, dodavši da osim manifestacionog turizma, u planu je razvoj drugih vrsta turizma, a za koje ovaj grad i te kako ima potencijala.

Više fotografija sa Gospojinskog POLJO FESTA i Revije paradnih zaprega, možete da pogledate nma našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1368976439782512.1073743500.100000105079334&type=3&pnref=story.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com