Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Stevo Karapandža gost Vinske kuće Kovačević

Stevo Karapandža gost Vinske kuće Kovačević

  • PDF

Uslovno se hrana smatra potrebnom, a vino užitkom, jer zapravo su i hrana i vino i potreba i uživanje, ili se teži da to budu.
Zahvaljujući stilu života i osetljivom nepcu, poznavaoci vina su obično i dobri poznavaoci hrane i obratno, bar kada je reč o pravim gurmanima.
Slaganje hrane i vina predstavlja značajan segment vinokulture, do skora istican samo od strane najvećih vinskih znalaca.

Vino je piće koje se najbolje slaže sa hranom. Zato su upravo vinari počeli da uvode neke nove „navike“, i u okviru degustacija vina serviraju hranu, koja će najbolje da istakne karakter njihovih vina.
Jedna od prvih koja je uvela ovu praksu bila je Vinska kuća Kovačević, situirana na putu Novi Sad – Irig. Cilj njenog otvaranja, sredinom 2010. godine, bio je uparivanje jela tradicionalne vojvođanske kuhinje: fruškogorske zakuske, domaćih sireva, pečenja iz peke i hleba iz furune, sa preporučenim vinima iz Vinarije „Kovačević“ kao što su; Rajnski Rizling, Sauvignon, Chardonnay i Chardonnay Barrique, Rosetto, Aurelius, Cuvée Piquant, Bermet, Penušavo vino Kovačević i dr.
Perfekrionista kao vinar, gospodin Miroslav Kovačević, ne može da bude drugačiji i u svemu drugom što radi. Da bi unapredio gastronomsku ponudu restorana, u pomoć je pozvao čuvenog kuvara Stevu Karapandžu, koji će osam dana, počev od 11. septembra, biti u ulozi šefa kuhunje.
- Njegov zadatak će biti da „dotera“ našu kuhinju, postojeća jela da modifikuje, uvede neka nova, i sve to da upari sa našim vinima. Ovo radimo u nastojanju da podignemo nivo restorana Vinske kuće „Kovačevič“ na još viši nivo – izjavio je gospodin Miroslav Kovačević, koji smatra da je permanentno podizanje kvaliteta jedini put opstanka i daljeg razvoja vinarije.
Ovim putem svi zainteresovani da među prvima degustiraju kulinarske čarolije neprevaziđenog majstora ukusnih zalogaja još iz vremena stare Jugoslavije, mogu da posete Vinsku kuću Kovačević, svakog dana, od 8:00 do 24:00h. Ako za to ne nađu vremena, sve njegove gastro kreacije nalaziće se do daljeg u ponudi ovog restorana.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com