Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Sve spremno za vršački Grožđebal za vikend

Sve spremno za vršački Grožđebal za vikend

  • PDF

Vršački "Dani berbe grožđa" su jedna od najposećenijih manifestacija u čas grožđa, vina i vinogradarsta u našoj zemlji.
- O značaju vršačkog Grožđebala za naš Grad i našu zemlju , dovoljno govori podatak da je ove godine manifestaciju podržalo i resorno Republičko ministarstvo i Pokrajinski seketarijat.

Naravno, nije izostala ni finansijska podrška Grada, kao ni podrška brojnih sponzora. Želim da naglasim da je vršački Grođžebal osim gostima iz Srbije, zanimljiv i brojnim posetiocima iz susednih zemalja, među kojima je najviše gostiju iz Rumunije - rekla je članica Gradskog veća Julkica Mitrašinović.
Generalni sponzor 59. Manifestacije dani berbe grožđa su "Vršački vinogradi" u kooperaciji sa firmom "Profineks".
- Želim da se zahvalim svima na podršci u organizaciji. Za sve posetioce pripremili smo bogat program, a novina je i Foto konkurs koji smo organizovali, za najfotografiju našeg Grada koji je otvoren do 23. septembra. Takođe i ove godine pored programa u centru grada, za posetioce smo organizovali turističke obilaske vinogorja i vinskih podruma i brojne propratne manifestacije, rekla je direktorka TOV Tatjana Palkovač.
Nezaobilazni sadržaji manifestacije su i prodajni objekti i zabavni sadržaji, koji će biti postavljeni u širem centru grada.
Prodajni i ugostiteljski objekti ove godine nalaziće se na Svetosavskom trgu i Trgu pobede, Bulevaru Žarka Zrenjanina i u ulici Vuka Karadžića, dok će zabavni luna-parkovi biti na parkingu Hotela Srbija.
- Već od utorka 13. septembra jedan deo Sterijine ulice biće zatvoren za saobraćaj i to u delu od Banke Inteza do TC "Bahus". Od četvrtka biće zatvorene i ostale ulice u širem centru grada - rekao je načelnik Komunalne inspekcije Bosiljko Donevski.
Za autobuse koji organizovano dovoze goste, obezbeđen je parkig u delu Bulevara Žarka Zrenjanina i Miloša Obilića.
- S obzirom na to da očekujemo veliki broj gostiju, a time i vozila, alepujem na građane Vršca, ali i na goste našeg Grada, da poštuju postavljenu saobraćanu signalizaciju. Želim da naglasim da će i privremeno biti zatvoren jedan deo državnog puta Vršac-Bela Crkva, od ulice Anđe Ranković do ulice Vaska Pope. Takođe biće pojačana aktivnost saobraćajne na terenu - rekao je načelik Saobraćajne policije PS Vršac Luka Roman.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com