Tue06182024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back REPORTAŽE PRISUSTVOVALI SMO Bean festival na Salašu 137 po meri ljubitelja pasulja i dobre zabave

Bean festival na Salašu 137 po meri ljubitelja pasulja i dobre zabave

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Bean festival na čenejskom Salašu 137, u nedelju, 11. septembra, okupio je više od 60 takmičarskih ekipa koje su okušale svoje umeće u kuvanju pasulja, brojne izlagače domaćih proizvoda i rukotvorina i oko dve hiljade posetilaca, koji su našli opravdanje da taj dan provedu baš tamo, na Salašu i prirodi.

Ova dvodnevna manifestacija zamišljena kao porodični izlet, korporativno druženje i druženje prijatelja, uz pesmu, zabavu i takmičenje, postala je domaćim brendom kojem ne mogu odoleti ni stranci.
Ukratko, svako ko je tog dana došao na Salaš 137 mogao je da ispuni vreme kako je hteo. Osmočlane ekipe, ne retko i brojnije, imale su ukusan zadatak da od 11:00h do 14:00h pripreme najomiljlenije jelo stanovnika Vojvodine, Srbije, možda i na svetu. Tom zaključku kumovale su ekipe iz Mađarske, Italije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije. Bosne i Hercegovine i Škotske. Svesni izazova postavljenog pred njih, ocenjivanje autohtonog jela na način kako to drugi rade, organizator, Udruženje građana "Ekocentar Vodomar 05" iz Temerina, doskočilo je tako što je osim "redovnih" dodelilo i specijalne nagrade za "pasulj" pripremljen na drugi način. Ali ni domaće nije bilo lako oceniti. Bilo ih je posnih, veganskih, sa slaninicom, rebarcima, kolenicama, butkicama, sa raznoraznim začinima, od čubra do origana. Po oceni žirija, najbolji pasulj 12. Bean festivala, skuvala je ekipa pod šifrom FA13, koja je nastupila pod imenom "Kumovi"iz Futoga. Njima je pripala nagrada od 50.000 dinara. Drugu nagradu, pod šifrom VU16, osvojila je ekipa MAKS iz Novog Sada. Svoju nagradu od 30.000 dinara donirali su u humanitarne svrhe. Uz objašnjenje da su ovde došli da se zabave, a ne da zarade, i da im je ovo bilo prvenac, obećali su da će dogodine skuvati još ukusniji, možda pobednički. Treću nagradu i 20.000 dinara osvojiila je ekipa štamparije "Grafo Bogdanov" iz Novog Sada, čiji uzorak je bio pod šifrom GE14. Posebnu nagradu dobio je i gospodin Klej Harper iz Atlante (SAD), producent poslednjeg albuma Milana Mumina, frontmena grupe Love Hunters, koji je kuvao u njegovom timu, kao učesnik koji je došao sa najudaljenije destinacije. Frontmen Tamburaškog orkestra "Romansa", gospodin Danilo Ninković, ove godine bio je zadužen za kulturno-umetnički program, pun mere i dobrog ukusa. Nastupili su mališani, ali i proslavljeni veterani tamburaškog zvuka, pevači, glumci i pesnici. Veliko interesovanje izazvalo je takmičenje u brzom jedenju pasulja, šampite, ispijanju soka od paradajza. U njima su snage odmeravali seniori i juniori, sa podeljenim uspehom. Kao i svake godine, Ravničarske igre, prilagođene učesnicima svih uzrasta, imale su zadatak da zabave, razonode i prekrate vreme čekanja, dok se pasulj u kazanima tiho kuvao. Opšti zaključak je da je sve prošlo u najboljem redu, i da su učesnici i gosti proveli lep, opušten dan, i da su kućama otišli zadovoljni. Vreme je poslužilo, a čaroban ambijent Salaša 137 doprineo da se svi osećaju kao kod "bake na selu". Tim pre, što su sve aktivnosti na Salašu bile dostupne svim gostima, od jahanja, do prisustva zvaničnom treningu u preskakanju prepona KK "Viking".
Menadžer manifestacije, gospodin Dragan Vukotić, iskusan u organizaciji ovakvih događaja, zadovoljan je proteklim vikendom. - Naravno da će naredna manifestacija pretrpeti određene izmene, jer to tako ide. Razmišljamo da premestimo binu, da uvedemo neke nove sadržaje, neke nove igre... Ono što nećemo menjati jeste koncepcija i broj učesnika - takmičara, jer se pokazalo da je ovo optimalan broj za manifestaciju koja želi da zadrži epitet porodičnog događaja. Ono što takođe nećemo menjati jeste mesto održavanja, jer je Salaš 137 po meri Bean festivala, a mislim i da je Bean festival po meri Salaša – izjavio je gospodin Vukotić.
Portal TOPSRBIJA.COM kao višegodišnji medijski partner ove manifestacije, i ove godine je dao svoj doprinos da ova jedna od vodećih vojvođanskih manifestacija u potpunosti uspe, što možete videti i na našim fotografijama.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici:
https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1382002125146610.1073743519.100000105079334&type=3&pnref=story


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com