Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Novi Sad domaćin preko 100 bionaučnika iz celog sveta

Novi Sad domaćin preko 100 bionaučnika iz celog sveta

  • PDF

U Rektoratu novosadskog Univerziteta i amfiteatru Prirodno-matematičkog fakulteta, od 19. do 21. septembra 2016. godine, održaće se Međunarodna konferencija - The International Bioscience Conference and the 6th International PSU – UNS Bioscience Conference IBSC 2016), posebno atraktivna za mlade naučnike kojima se pruža prilika da na međunarodnom skupu izlože rezultate svojih istraživanja.

Konferencija se održava svake dve godine i pečat je dugogodišnjeg partnerstva između Univerziteta Princ of Songkla iz Tajlanda i Univerziteta u Novom Sadu. IBSC 2016 je zajednički poduhvat ove dve svetski priznate institucije, koji stvara forum za umrežavanje, nudi nove ideje i dostignuća i doprinosi ukupnom napretku u oblasti bionauka.
Cilj konferencije je razmena znanja, ekspertiza, rezultata i novih ideja, od fundamentalnih i industrijskih istraživanja do inovativnih pristupa u rešavanju ključnih izazova sa kojima se društvo suočava. Svoje učešće je potvrdilo preko 100 naučnika iz celog sveta: Tajland, Indija, Austrija, Italija, ..
Teme konferencije su: Biodiverzitet i životna sredina; Fiziologija živih organizama; Biotehnologija, Bioinžinerstvo i Biosensing; Bioaktivni Natural Products-biohemiju i farmakologija; Poljoprivreda, hrana, Nauka i tehnologija.
Svečano otvaranje konferencije je 20. septembra u 9.00h, u Svečanoj Sali zgrade Rektorata, Zorana Đinđića 1. Tom prilikom, prisutne će pozdraviti prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta Novi Sad; prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta Novi Sad; Charoen Nakason, prorektor Univerziteta Prince of Songkla, Tajland;
Wilaiwan Chotigeat, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta, Prince of Songkla,
Tajland i prof. dr Neda Mimica Dukić, predsednica Naučnog odbora konferencije.

Više o Konferenciji pronaći ćete na linku: https://ibsc2016.pmf.uns.ac.rs/.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com