Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Novobečejci dostojno dočekali svog olimpijskog šampiona Lasla Šuranjija

Novobečejci dostojno dočekali svog olimpijskog šampiona Lasla Šuranjija

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

Lasla Šuranjija, zlatnog paraolimpijca i dvostrukog osvajača medalja iz Rija, juče su dočekali mnogobrojni sugrađani koji su se okupili ispred opštinske zgrade u Novom Bečeju kako bi ga pozdravili i čestitali mu na uspesima, koje su mnogi očekivali od njega i njegovih kolega.

Ovog puta, Šuranji je taj koji je uspeo da ih postigne i zbog toga mu je veoma drago:
- Prvenstveno mi je drago zbog sebe, ali i zbog streljačkog sporta, kao i zbog selektora koji je već dugo čekao na ovu medalju. Kada se takmičim ne razmišljam o medaljama i zlatu, već se trudim da budem što bolji, a ovog puta su se „složile“ kockice i osvojio sam zlato. Ova godina je bila vrlo naporna, jer su pripreme bile veoma temeljne, ali smo u Rio zbog toga otišli spremni i uspeh nije izostao. Sledi period odmora, jer sam vrlo umoran, a onda nastavljamo sa daljim radom. Sledeće godine me očekuju svetski kupovi, a zatim i svetsko prvenstvo u Koreji 2018. godine, gde ću prvi put imati prilku da ispunim kvotu za sledeće olimpijske igre koje će se održati u Tokiju – izjavio je Laslo Šuranji.
Doček koji je pripremljen u Novom Bečeju, Laslu znači mnogo i smatra da bi svaki sportista takvo iskustvo trebalo da doživi, a da nagrada države koju bi trebalo da dobije može samo da mu pomogne u daljem radu, koji se ipak, pre svega, zasniva na ljubavi prema sportu:
- Nisam očekivao ovako nešto, ali je sve vrlo lepo i, naravno, prijem u Novom Bečeju je poseban, jer je ovde sve uvek lepše. Nagrada države koju bi trebalo da dobijem sigurno da će mi mnogo značiti, ali svakako da neće uticati na moj rad, jer sam streljaštvom počeo da se bavim i pre nego što su te nagrade postojale i verovatno ću se streljaštvom baviti i kad one prestanu.
Predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović, kaže da su se u ime opštine Novi Bečej i njenih građana potrudili da zlatnog paraolimpijca dočekaju kako dolikuje:
- Laslo nas je učinio neizmerno srećnima i svojim uspesima nam pružio mnogo zadovoljstva. Na tome smo mu zahvalni. Trudićemo se da mu pomognemo koliko god to budemo u mogućnosti, kako bi mogao da osvaja nove medalje i ponovo nas obraduje nekim novim uspesima. Laslo je proneo glas o Novom Bečeju i zaslužan je za činjenicu što je jedan Novobečejac sada zlatni paraolimpijac – naglasio je Maksimović.
Gospodin Maksimović je ovom prilikom najavio izgradnju tematskog, takozvanog olimpijskog parka, koji će se nalaziti na izlazu iz Novog Bečeja prema Novom Miloševu, a biće posvećen upravo Laslu Šuranjiju. Park će sadržati i skulpturu u Laslovu čast, koja bi mladim naraštajima trebalo da bude podstrek i da pruži pravi primer gde bi trebalo da traže svoje idole, rekao je Maksimović.
Tekst i fotografije: Danilo Gurjanov

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com