Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zlatna medalja Novosadskog sajma za vršački Vinofest

Zlatna medalja Novosadskog sajma za vršački Vinofest

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Turistička organizacija Vršac dobitnik je velike zlatne medalje za manifestaciju Vinofest na 49. Međunarodnom sajmu turizma na Novosadskom sajmu održanom od 29.09.do 01.10.2016. godine, na kome je predstavljena turistička ponuda Srbije, zemlje partnera Crne Gore, Slovenije, Hrvatske, Republike Srpske i Grčke.

Julkica Mitrašinović, član gradskog veća za turizam i Tatjana Palkovač, direktor Turističke organizacije Vršac, primili su ovo prestižno priznanje za manifestaciju festival vina “Vinofest”. Nagrađeni iz Vršca su i porodična vinarija Selecta, vlasnika Nikole Stojšina, za visok nivo razvoja vinskog turizma, dečje odmaralište Crveni Krst, za visok kvalitet usluga rekreacije i smeštaja dece i Etno Kuća Dinar, vlasnika Dejana Zonaia, za visok stepen kvaliteta i usluge.
Na štandu Turističke organizacije Vojvodine, Vršac je promovisao turističku ponudu grada, vršačke planine kao i nezaobilazan put vina.
Otvarajući ovu manifestaciju ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić je primetio da Međunarodni sajam turizma na Novosadskom sajmu iz godine u godinu postavlja sve više standarde, približavajući se tako Beogradskom sajmu koji je postao respektabilna međunarodna turistička manifestacija u ovom delu Evrope, a ovaj novosadski je na dobrom putu da vrati reputaciju koju je ranije imao.
Turistička organizacija Vojvodine uz podršku Pokrajinske vlade, priredila je jedinstven događaj u Srbiji - Defile vinskih vitezova, članiva Saveza vinskih i viteških redova Srbije i gostiju iz Mađarske, Slovenije i Rumunije, i organizovala konferenciju za medije. Na manifestaciji Vitezovi vina, učešće je uzeo i Nikola Cuculj, iz Vršca, Vitez vina, veliki majstor Banatskog vinskog reda Sveti Teodor, koji je nesebično pomogao da ova manifestacija, iako prva ovakvog tipa na Novosadskom sajmu, bude izuzetno masovna i isto toliko dobro propraćena u medijima. Spektakuilarnim nastupom vitezovi vina su na ovom događaju pokazali koliko su vina iz svih vojvođanskih regija brend i primat u privlačenju turista.
Degustacija vina iz Vojvodine bila je upriličena na zajedničkom nastupu svih vojvođanskih gradova u okviru programa Turističke organizacije Vojvodine.

Jasna Živković

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com