Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM HOTELI Kraljevi čardaci SPA- novi identitet Kopaonika

Kraljevi čardaci SPA- novi identitet Kopaonika

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

Uspeti je lako. Samo treba učiniti pravu stvar, u pravo vreme, na pravom mestu. Kada se novim idejama da šansa, originalne dimenzije vrlo brzo bivaju prevaziđene.                    
Bračni par Vesna i Milan Kostadinović iz Kragujevca je imao svoje snove koje je njihova hrabrost i poslovna etika vrlo brzo nadmašila. Pored porodične firme odvažili su se da 2010. godine započnu izgradnju vikendice u Vikend naselju na Kopaoniku, na glavnom putu, 2.5km udaljenom od prve žičare i 4.5km od Turističkog centra Kopaonik.

Posle izgradnje i prodaje prvog apartmana, došao je na red drugi, pa treći... Presudnu ulogu u celom toku stvaranja kompleksa „Kraljevi čardaci SPA“ odigrali su njihovi prijatelji i ljudi koji su kupovali apartmane već u tzv. „sivoj fazi“, samo na osnovu projekta, što nikada ne izostavljaju da naglase. U međuvremenu, u okviru kompleksa, nastala je agencija koja je svim vlasnicima apartmana davala mogućnost njihovog rentiranja, a samim tim i zarade. Do danas, „Kraljevi čardaci“ u svom sastavu imaju 199 apartmana, 27 hotelskih soba, pivnicu, restoran a la card i pansionski restoran, fitness centar, igraonicu za decu... Tu je i savremeno opremljen kongresni centar sa 300 mesta u bioskopskoj postavci i mogućnošću pregrađivanja na četiri nezavisne, potpuno izolovane celine.  - Ono što nas čini posebnim, i što nazivamo krunom samog kompleksa je naš spa centar. Godine 2012., za nepunih godinu dana rada, hotel je dobio priznanje “Wellness Zvezda” kao najbolji wellness hotel u Srbiji – kaže gospođa Kostadinović i dodaje:
- A ono što nazivamo srcem Čardaka je naša pivnica, kojoj identitet daju mešavina rustične cigle, livenog gvožđa, punog drveta i kože i plafon u ručno rađenom vitražnom staklu sa autentičnim motivima, predstavlja jedan od najoriginalnijih prostora na Kopaoniku. Uz rock, jazz i blues muziku, pivnica je u vreme zimi možda najposećenije mesto na ovoj planini.                    
U a la card restoranu često gostuju starogradski bendovi, a pansionskim restoranom služe se samo pansionski gosti. Tu je i igraonica i uvek stručna osoba koja se, na veliko zadovoljstvo roditelja, brine o bezbednosti najmlađih. U kompleksu važnu ulogu ima animator, angažovan preko celog dana. Njegova uloga je da od 10:00h vodi grupne ekskurzije, u toku dana školicu plivanja za najmlađe i tematske večeri za decu: kviz, karaoke, talent show, za koje, tokom celog dana teku pripreme. Zbog svih ovih sadržaja, najčešći gosti hotela su roditelji sa decom, pa se „Kraljevi čardaci“ najčešće svrstavaju u Family hotele.  
Ovom malom gradu u skorije vreme će biti dodati apartmanima i novim sadržajima. U planu je izgradnja velikog marketa, suvenirnice i ambulante sa apotekom, preko potrebnim u sezoni ali i van nje.                       
„Kraljevi čardaci“ su jedini hotel na planini koji se tokom godine ne zatvara.      
Kategorizaciju objekta sa tri zvezdice, gospođa Kostadinović smatra prednošću, jer svi gosti koji dođu iznenađeni su onim što zateknu, a komentari poput onih da je to mnogo više od onoga što su očekivali, najviše prijaju. Za najveći kompliment smatra sve veći broj stalnih gostiju, kojih je, kako vreme odmiče, sve više.                                                                      
Zadovoljstvu gostiju sigurno doprinose i konkurentne cene. U ovom „kopaoničkom raju“, tokom letnjih meseci 2016., u 199 evra po osobi, bilo je uključeno sedam polupansiona i mogućnost korišćenja wellness&spa centra, tri ekskurzije i animaciju za decu, s tim što deca do dve godine ne plaćaju boravak, a do petnaest godina njihov boravak je 50% od pune cene.                 
Kada kažemo Kopaonik prvo pomislimo na Turistički centar Suvo Rudište, izgrađeno sredinom osamdesetih godina prošlog veka. Danas Vikend naselje, koje uz „Kraljeve čardake“ čini još nekoliko velikih hotela, kvalitetom svojih smeštajnih kapaciteta i uslugom prete da promene naše navike.                                                                                                                 

Zimi se traži krevet više, čine se ogromni napori da se popuni i letnja sezona. „Kraljevi čardaci“ imaju svoju skijašnicu na samoj stazi, Malom jezeru, do koje goste vozi hotelsko vozilo nekoliko puta dnevno. Jedina „mana“ je što gosti moraju 10 minuta da se voze autobusom do skijališta.  Uz pomoć članova PEK „Gora“ iz Kragujevca, bračni par Kostadinović je obeležio dve pešačke staze: Kraljevi čardaci I i II, dužine četiri i pet kilometara. Jedna staza se pruža desno, druga levo od hotela, i spojaju se u kružnu dužine devet kilometara. Kažu da ako želite ići brzo idite sami, a ako želite ići daleko, idite s nekim. Za one koji se žure, radi bezbednosti, štampana je brošura, a svakog ponedeljka tokom letnje sezone uz vodiča, organozovana je šetnja za grupe.          
Sve ovo nije ostalo nezapaženo. Na prestižnom III Regionalnom samitu preduzetnika centralne i jugoistočne Evrope “300 najboljih”, održanom od 4. do 6. marta u Dubrovniku, hotelsko-apartmanskom kompleksu “Kraljevi Čardaci Spa”, za razvoj ideja, inovacija i investicije, koje ovaj kompleks neprestano uvodi i primenjuje, dodeljeno je priznanje “Stvaratelji za stoljeće“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com