Sat07132024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dan otvorenih vrata maturantima na PMF-a i FTN-u

Dan otvorenih vrata maturantima na PMF-a i FTN-u

  • PDF

U okviru ove jedinstvene manifestacije pod nazivom Otvoreni dan - “Dođi, vidi, studiraj”, koji već tradicionalno organizuju Prirodno-matematički fakultet i Fakultet tehničkih nauka u Novom Sadu, u subotu, 22. oktobra 2016. godine na pomenutim fakultetima, maturanti i budući studenti imaće priliku da posete laboratorije, istraživačke kabinete, učestvuju u radionicama i naučnim eksperimentima, popiju kafu sa akademcima i poslušaju naučno-popularno predavanje.

Maturanti će na Otvorenom danu „Dođi, vidi i studiraj“ imati priliku da pored edukativnog dela, takođe učestvuju u neformalnom druženju sa profesorima, asistentima, istraživačima i studentima koji će im dati odgovore na sva pitanja vezano za njihovo buduće studiranje.
Ovakvi događaji se tradicionalno organizuju u okviru Univerziteta u Novom Sadu kako bi maturanti, a budući studenti imali priliku da se na vreme upoznaju sa studentskim životom.
Prirodno-matematički fakultet će predstaviti zanimanja koja su perspektivna i kojima diplomirani studenti mogu da se bave nakon završetka studija. U holu “Plave zgrade” će biti postavljene radionice iz biologije, ekologije, hemije, biohemije, zaštite životne sredina, geografije, fizike, matematike i informatike, a organizovaće se i šetnja po laboratorijama i istraživačkim kabinetima. Biće to prilika i za upoznavanje mladih naučnika i istraživača, kao i za učešće zainteresovanih maturanata u naučnim eksperimentima.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com