Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Kofer slova u Kruševcu napunilo 50 turističkih organizacija iz Srbije

Kofer slova u Kruševcu napunilo 50 turističkih organizacija iz Srbije

  • PDF

Dan grada Kruševca, 14. oktobar, tamošnja Turistička organizacija obeležila je i organizacijom manifestacije pod nazivom Međunarodni festival turističkih publikacija "Kofer slova" 2016. U velelepnoj sali Narodnog muzeja, manifestaciju je svečano otvorila zamenica gradonačelnika grada Kruševca, gospođa Vesna Lazarević, a gostima se obratila i direktor Turističke organizacije, gospođa Suzana Milosavljević.

Na ovogodišnji Festival prijavilo se preko 50 turističkih organizacija iz Srbije, a i nekoliko turističkih organizacija iz regiona. Najboljima su svečano uručene nagrade "Zlatni kofer", kao i zahvalnice dugogodišnjim saradnicima turističke organizacije i specijalna priznanja gostima iz inostranstva.
U okviru manifestacije, u saradnji sa Fakultetom za hotelijerstvo i turizam iz Vrnjačke Banje, organizovano je predavanje na temu „Konkurentnost destinacije i način za postizanje konkurentske prednosti“, sa predavačima Jasminom Ognjanović i Milenom Podovac.
Takođe, predstavljena je i društvena igra „Bitka na Drini“, autora Gorana Radomirovića, koja je nastala u sklopu projekta „Da rat zauvek ostane samo igra“, podržanog od Ministarstva za rad i zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.
Žiri u sastavu: Miodrag Pantić, predsednik žirija, Radovan Vučković, dizajner, Miljko Veljković, Miroslav Miladinović i Svetlana Bujić, predstavnik TOK-a, odlučio je da se nagrade najboljima uruče u devet kategorija, kao i da se dodele specijalna priznanja van kategorija gostima iz inostranstva.
Titulu najbolje u kategoriji - Jednolisna turistička publikacija, odnela jeTuristička organizacija Kraljeva, druga je bila Turistička organizacija Golubac, treća Turistička organizacija opštine Vršac, a četvrta Turistička organizacija opštine Gornji Milanovac
Turistička organizacija Niš imala je najbolju višelisnu turistička publikacija do 50 stranica. Slede Turistička organizacija Leskovac, Kuršumlija i Novi Bečej
Višelisna turistička publikacija sa više od 50 stranica Turističke organizacije opštine Knjaževac, prvonagrađena je u ovoj kategoriji, a slede JU “Turistička organizacija Čačka“ i Kulturno - turistički centar „Stefan Nemanja“ Lapovo
Monografija grada Niša, istoimene Turističke organizacije, proglašena je za najuspešniju, a druga je Turistička organizacija opštine Krupanj
U kategoriji - Dopunski promotivni materijal ( kese, blokovi, fascikle, bedževi, kačketi i sl.), najuspešnija je Turistička organizacija opštine Lučani „Dragačevo“ Guča, drugo mesto dele Turistička organizacija opštine Kladovo i Gradska turistička organizacija Kragujevac, a treće Kulturno-turistički centar „Dositej Obradović“ Batočina i Ustanova, centar za kulturu i turizam „CEKIT“ Zaječar
Najbolje ocenjena Turistička mapa je mapa TO Pančevo, iza koje su se našle mape TO Bele Palanke i Sportsko turističko trgovinskog centra Blace.
Najoriginalniju turističku publikaciju imala je Turistička organizacija opštine Ivanjica, potom Turistička organizacija Pančevo i Turistička organizacija Kraljeva.
U kategoriji Audio-video publikacija primet je pripao Gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevac, ispred Turističke organizacije opštine Majdanpek i TO opštine Novi Bečej.
U Leskovac ide nagrada za najbolji Web sajt tamošnjoj Turističkoj organizaciji Leskovac
Redosled nagrađenih dalje je: Organizacija za turizam i kulturu Sokobanja,Centar za kulturu, turizam i sport – Knić i Turistička organizacija opštine Rača
Specijalna priznanja van predviđenih kategorija uručena su Turističkoj organizaciji Grada Trebinja, Republika Srpska; Gradu Pernik, Bugarska; Stara Zagora, Bugarska; Opštini Moldava – Rumunija i Žalec, Slovenija.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com