Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE PMF i Sixsentix potpisali ugovor o saradnji

PMF i Sixsentix potpisali ugovor o saradnji

  • PDF

Svečano potpisivanje Ugovora o saradnji između Prirodno-matematičkog fakulteta (PMF) i kompanije Sixsentix održano je u petak, 21. oktobra 2015. godine, u prostorijama Fakulteta na Departmanu za matematiku i informatiku. Ugovor su potpisali direktor predstavništva U Novom Sadu, Branko Miličić, i dekan PMF-a, prof. dr Milica Pavkov Hrvojević.

Sixsentix je IT kompanija sa sedištem u Novom Sadu i Beogradu, a deo je švajcarske kompanije Sixsentix AG iz Ciriha. Protekle tri godine je uspešno pozicionirana na srpskom tržištu, kao i na tržištu zemalja nemačkog govornog područja kada su u pitanju razvoj i implementacija specifičnih softverskih rešenja u skladu sa najnovijim trendovima, usluge visoko profesionalnog testiranja, kao i konsaltinga. Njihovi klijenti su svetski lideri u sferama svog poslovanja i to je jedan od razloga što ova kompanija stalno traži visokoobrazovane, motivisane i inovativne saradnike kako bi, zajedničkim snagama nastavili da se usavršavaju, rastu i teže najboljem.
Trenutno, kompanija zapošljava više od 50 ljudi i uvek je spremna da najbolje primi u svoj tim, te je potpis ovog dokumenta o saradnji napravljen na obostrano zadovoljstvo.
- Svesni kapaciteta IT struke, školujemo informatički kadar, no osim izuzetnih znanja, našim studentima omogućavamo i konstantnu praksu u vodećim kompanijama ovog klastera. Već imamao potpisan Ugovor sa Eipixom i na menadžmentu ove kuće je da kontinuirano obezbeđujemo inovacije i nove šanse za saznanja i praksu - zjavila je prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekan PMF-a.
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com