Sat06032023

Poslednja izmena:11:05:23 PM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA Četiri decenije Doma kulture u Novom Bečeju

Četiri decenije Doma kulture u Novom Bečeju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

U Domu kulture opštine Novi Bečej, u sredu, 16. 11.2016. godine, proslavljen je jubilej ove ustanove - 40 godina njenog postojanja.
Svečani program započet je govorom aktuelnog direktora Doma kulture, Novice Blažina, o trendovima i budućim planovima ove ustanove, dok se dugogodišnji hroničar i akter kulturnih i sportskih dešavanja u našoj opštini, Stevan Davidović, osvrnuo na istorijski aspekt i značaj njenog postojanja.

Dodeljene su i zahvalnice svim zaslužnim pojedincima i ustanovama koji su doprineli radu ove ustanove kulture.
Dom kulture opštine Novi Bečej taj naziv zvanično nosi od 2004. godine, ali je zgrada tadašnjeg Radničkog doma koja je izgrađena 1976. godine od početka bila u službi kulture i društvenog života opštine, kaže direktor, Novica Blažin:
- Pokušali smo da dopremo do svih onih koji su imali nekog uticaja tokom četrdeset godina rada, a koji su među živima, da ih obavestimo, da izložimo njihovu sliku, kako bismo podstakli sve one koje sada stvaraju, a možda nisu dovoljno sigurni u svoj rad. Slobodno neka potraže savet od nas, jer je upravo to cilj i svrha postojanja ove ustanove. Radimo svoj posao i trudimo se da stanovništvo opštine Novi Bečej ima priliku da se upoznaje sa kulturom, i da, zajedno sa nama, uči i o drugim kulturama.
Izložba radova i primenjenih umetnika opštine Novi Bečej koja će narednih mesec dana biti postavljena u galeriji „Selo“ Doma kulture, podsetnik je da je kultura u Novom Bečeju uvek zauzimala važno mesto.
U okviru svečanog programa proslave četrdesestogodišnjice novobečejskog Doma kulture, prisutni su mogli da uživaju i u replici najpoznatije srpske slike „Seoba Srba“ Paje Jovanovića, koja je vlasništvo Muzeja u Pančevu.
Program je upotpunio i večernji prvi solistički koncert mladog klarinetiste Slavena Balaća.
Danilo Gurjanov
Odnosi sa javnošću opštine Novi Bečej

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com