Mon05272024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Projekat Online Predatori predstavljen na FIMEK-u

Projekat Online Predatori predstavljen na FIMEK-u

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Privredne akademije u Novom Sadu, u petak, 18.11.2016. godine održana je konferencija povodom projekta “Online Predatori”, koji se realizuje pod pokroviteljstvom Uprave za sport i omladinu - Kancelarije za mlade u okviru realizacije LAP-a za 2016. godinu na teritoriji Grada Novog Sada, a nosilac projekta je udruženje „Asistent“.

Projekat „Online Predatori“ namenjen je promociji bezbednosti mladih na internetu o čemu su na konferenciji govorili prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, dr Ognjen Krsmanović, zamenik načelinka gradske Uprave za sport i omladinu – Kancelarije za mlade i Daniela Ignjatić, koordinator projekta ispred udruženja „Asistent“ .
Nakon konferencije organizovano je predavanje o bezbednosti na internetu za blizu 100 srednjoškolaca iz Elektrotehničke škole „Mihajlo Pupin“ i Saobraćajne škole „Pinki“.
Prvi deo predavanja održao je prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment koji je govorio o informatičkom aspektu zaštite na internetu, različitim opasnostima sa kojima se mladi mogu susresti na internetu.
Srednjoškolcima je u drugom delu predavanja govorila prof. dr Jelena Matijašević, profesor Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe koja im je predstavila mogućnosti zaštite na internetu u pravnom smislu i upoznala ih sa oblicima kriminalnih dela, kao i zakonma koji regulišu ovu oblast.
Podršku su projektu su pored Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe, pružili i Orion telekom, E gimnazija, SŠ “Svetozar Miletić” i Srednja škola MC Vision (www.srednjaskolamcvision.edu.rs).
Šta mladi najčešće čine kada se nađu u ulozi svedoka/inje nasilјa? Više od polovine ispitanika/ca izjavlјuje da najčešće pokuša da pomogne žrtvi, dok 31% priznaje da ne radi ništa.
Verujemo da je ovaj poslednji odgovor realno viši, ali je zbog socijalne poželјnosti ređe prijavlјivan. Budite deo tima koji radi na prevenciji neželјenih događaja, zaštitimo mlade.
Aktivnosti se mogu pratiti i putem FB stranice Online Predatori i sajta udruženja.
Daniela Ignjatić,
koordinatorka projekta Udruženje Asistent

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com