Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE GTO Kragujevac dobila tri nagrade u Leskovcu

GTO Kragujevac dobila tri nagrade u Leskovcu

  • PDF

Na Devetoj izložbi suvenira i turističkih publikacija, koja je u četvrtak, 17. novembra, održana u Leskovcu, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ osvojila je tri nagrade, dve prve i jednu treću.

Prvu nagradu GTO je dobila i za turistički promo film Video publikacija – turistički promo film „Šumadija u srcu Srbije“ ( Promo spot, mp4 HD, izdavač Gradska turistička organizacija „Kragujevac“), koji je snimila i pripremila „Duo digital medija“. Prvom nagradom nagrađen je i set turističkih razglednica, dok je treće mesto, Kragujevčanima pripalo za poster crkve Kumanice u Ramaći.
Na manifestaciji je učestvovalo pedest turističkih organizacije iz Srbije, Republike Srpske i Bugarske. U takmičarskom delu, pravo učešća na izložbi imale su sve lokalne, regionalne i nacionalne turističke organizacije iz zemlje i inostranstva, sa publikacijama koje su štampane u prethodne dve godine. Prema propozicijama, deo takmičarske konkurencije, nisu mogle da budu publikacije, fotografije i video materijali koji su nagrađivani prethodnih godina.
Štampani materijal ocenjivao se u takmičarskom delu u kategorijama, jednolisne turističke publikacije, višelisne turističke publikacije do 50 stranica i sa više od 50 stranica, turističkog plakata i kolekcije ili pojedinačne fotografije. Video publikacije ocenjivane su u kategoriji turističke reportaže i turističkog promotivnog filma, a predmeti su bili podeljeni na kategorije suvenira, upotrebnog predmeta i najoriginalnijeg eksponata. Kriterijumi za ocenjivanje bili su autentičnost, likovnost, originalnost, kvalitet izrade, inovativnost, upotrebna vrednost i opšti utisak.

Autor teksta: GTO “Kragujevac”
Foto: Aleksandar Jevtić
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com