Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Žarko Paspalj u gostima kod studenata Privredne akademije u Novom Sadu

Žarko Paspalj u gostima kod studenata Privredne akademije u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 11
  • Sledeća

Žarko Paspalj, potpredsednik Olimpijskog komiteta Srbije i bivši proslavljeni jugoslovenski i srpski košarkaš i Damir Štajner, šef misije Olimpijskog tima Srbije održali su u amfiteatru Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment tribina ,,Olimpizam i uspesi Srbije na OI u Riu''.

Dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment prof. dr Dragan Soleša izrazio je čast i zadovoljstvo zbog prisustva gospodina Žarka Paspalja, velikog imena u Srpskom sportu i Damira Štajnera, šefa Olimpijskog tima Srbije. Dekan prof. dr Dragan Soleša naglasio je da upravo ovakvim tribinama mladima se mogu otvoriti vidici pri susretu sa uspešnim i ostvarenim ljudima u ovom slučaju sportistima. ,
- Naša zemlja je bogata najboljim predstavnicima, a to su sportisti koji svojim primerom pokazuju kako se boriti i postići uspeh – napomenuo je dekan Fakulteta.
Mirko Kovačević, sportski novinar, kratko se osvrnuo na veliku karijeru proslavljenog košarkaša i napomenuo da uspeh koji je postigao Žarka Paspalja svrstava ne samo u naše najbolje sportiste već i jednog od najboljih sportista u Evropi i svetu.
Nizala su se pitanja studenata Fakulteta upućenih gospodinu Žarku Paspalju, a jedno od njih je bilo i pitanje kako se kao kapiten košarkaškog tima osećao davne 1995. godine u Atini na takmičenju kada je ekipa osvojila zlatni pehar. Nekadašnji kapiten je odgovorio da je nažalost ta godina bila vrlo turbulentna za sportiste zbog tadašnjeg stanja u državi, ali da je bila čast igrati za svoju zemlju. Embargo je tada nepravedno osudio sportiste koji su bili sprečeni da igraju, a ta 1995. godina ih je dočekala prilično nespremene zbog specifične situacije, međutim timski duh i prijateljstvo koje je vladalo među košarkaškom ekipom im je donelo pobedu. ,
- Ta pobeda je sinonim za jedno novo vreme u sportu i predstavlja ogroman i dobar povratak srpske košarke – izjavio je Žarko Paspalj.
Takođe, jedno od pitanja na tribini je bilo i koja su odricanja bila potrebna na razvojnom putu u košarci, gde je gospodin Paspalj odgovorio da kada nešto volite ništa ne predstavlja odricanje i da sve što uložiš negde mora i da se vrati, a da je za to samo potrebno vreme, što predstavlja odličnu poruku prisutnim studentima Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe.
Bilo je reči i o projektu koji ima za cilj edukaciju i motivisanje dece u Srbiji u bavljenju sportom, na kome je učestvovalo preko 40 000 dece, kako napominje Damir Štajner, šef Olimpijskog tima Srbije.
- Jedna od krucijalnih stvari koje se može naučiti od vrhunskih sportista je imati fokus u životu i radu – naglasio je gospodin Damir Štajner i dodao da to svi veliki sportisti poseduju, a da je i on kao šef Olimpijskog tima naučio i usvojio važnost fokusa upravo od košarkaškog tima sa kojim sarađuje. Na Olimpijskim igrama u Riu je došao do izražaja značaj organizacije kako u samim pripremama igrača tako i u tehničkim stvarima kao što je avionski let sa jednog na drugi kontinent celokupnog košarkaškog tima i sve pojedinosti koje iziskuje bezbedan i vremenski predodređen put sportista. Takođe, napomenuo je i važnost planiranja koje zajedeno sa odabranim fokusom daje najbolje rezultate.
Studenti Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment i Pravnog fakulteta za privredu i pravosuđe su sa velikim zadovljstvom slušali pojedinosti razvojnog puta vrhunskog sportiste Žarka Paspalja kao i uspesima Srbije na Olimpijskim igrama u Riu.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com