Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Najbolji na Sajmu turizma u Kragujevcu

Najbolji na Sajmu turizma u Kragujevcu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Posle tri dana dobro organizovanih promocija, prezentacija i edukativnih radionica od strane Gradske turističke organizacije Kragujevca, sa 8. Sajma turizma i seoskog turizma i 4. Sajma zimnice održanih u hali “Šumadija sajma“, uz prisustvo preko 120 izlagača iz Makedonije, Republike Srpske, Crne Gore, Srbije i Federacije Bosne i Hercegovine, zadovoljni ovom manifestacijom bili su i posetioci i izlagači, kao i brojni predstavnici medija među kojima je bio i portal TopSrbija.com.

Imalo je šta da se vidi i čuje, da se kupi, ali je to bila i prilika da se uspostave neka nova i učvrste stara poznanstva. Ova rekli bismo jedinstvena svetkovina okončana je onako kako je i počela 24.11. i kako priliči jednoj smotri nalepšeg i najboljeg u Šumadiji, Srbiji i okruženju - svečanom dodelom nagrada najuspešnijim izlagačima i prigodnim zabavnim programom, u subotu, 26. novembra 2016. godine.
O najlepše uređenom originalnom prostoru, odlučivao je žiri u kome su bili Nebojša Stefanović, šef tehničke službe “Šumadija sajma”, Pavle Đukić, diplomirani turizmolog iz TOS-a i Aleksandar Lepojević, koji radi na poslovima dizajniranja štandova i promo materijala u GTO “Kragujevac”. Prema njihovoj oceni, prva nagrada za najlepši štand pripala je Turističkoj organizaciji Trebinja, druga TO Despotovac, a treća TO Paraćina.
Prema zajedničkoj proceni najbolju prezentaciju i prvu nagradu za promociju na Sajmu dobila je Regija Istočne Srbije - Donje Podunavlje, drugu nagradu dobila je TO Kruševca, a treća nagrada pripala je Centru za kulturu, turizam i sport iz Knića.
Informativno propagandni materijal, ocenjivali su Jovan Šimšić, diplomirani grafički dizajner i saradnik GTO “Kragujevac” i Ivan Vuković iz TOS-a. Prvu nagradu za četiri tipske kompleksne informativne brošure, dobila je Nacionalna turistička organizacija Makedonije, drugu nagradu dobila je TO Niša, a treću nagradu TO Herceg Novi, za komplet informativnih brošura o smeštajnim kapacitetima i kulturno istorijskim znamenitostima.
Kragujevački planinari dobitinici su nagrade za doprinos razvoju turizma na teritoriji grada Kragujevca. Ovo Priznanje dodelila je Turistička organizacija „Kragujevac“ Planinarskom društvu „Žeželj“ i Planinarskom ekološkom klubu „Gora“ na upravo završenom osmom Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma. Na dodelu priznanja uticalo je više razloga: kontinuiran rad na pripremi i izradi infrastukturnih projekata, organizovanje manifestacije „Gledićka transverzala“ i „Kragujevačka staza Žeželj-Bešnjaja“, izrada projekata vezanih za planinarski sport, doprinos zaštiti i unapređenju životne sredine itd.
Planinari tokom godine u grad dovedu na stotine članova planinarskih društava iz zemlje i inostranstva, koji posle planinarskih šetnji po okolnim brdima i planinama obilaze grad. Na vodičkim turama organizovanim za njih upoznaju se sa kulturnim i istorijskim znamenitostima. Ovakvim delovanjem kragujevački planinari daju veliki doprinos promociji turističkih potencijala Kragujevca i utiču na pozitivan razvoj turizma našeg grada. Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ ima uspešnu saradnju sa Planinarskim društvom „Žeželj“ i Planinarsko ekološkim klubom „Gora“ i u okviru aktivnog odmora promoviše planinarski sport.
Autor teksta: Jasmina Marković Milenković i Marija Radovanović
Fotografije: Zoran Petrović

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topsrbija/media_set?set=a.1458442970835858.1073743604.100000105079334&type=3&pnref=story.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com