Mon04222024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vinski Vršac se predstavio na Ravangrad Wine Festu, slede Praznične đakonije

Vinski Vršac se predstavio na Ravangrad Wine Festu, slede Praznične đakonije

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

Turistička organizacija Vršac, predstavila je turističku ponudu na VIII Međunarodnom festivalu vina i hrane u Somboru, održanom u subotu, 03. decembra. Ravangrad Wine Fest okupio je oko 100 izlagača i oko 2000 posetilaca u sportskoj hali Mostonga u Somboru. Bila je to dobra prilika da u prazničnoj atmosferi vinari, ali i proizvođači hrane, rakije i brojni restorani kao i ugostiteljski objekti, predstave svoju autentičnu ponudu. Vršac, grad bogate tradicije i sve većeg broja porodičnih vinarija, promovisao je i ovoga puta vinski put sa vinskim selom Guduricom i još nekim selima, koji pozicioniraju Vršac u društvo svetski značajnih gradova prepoznatljivih po vinu.

Turistička organizacija Vršac je sa kupinovim vinom Dušana Tatalovića i vinarijom Sočanski iz Velikog Središta promovisala vinski turizam i paletu sorti vršačkog podneblja.
Dušanovo kupinovo vino izazvalo je veliko interesovanje i mnogobrojni ljudi koji koji su posetili Ravangrad degustirali su vino uz oduševljenje prijatnim ukusom i aromom.
Ovog vikenda, tačnije u subotu, 10.decembra 2016. godine u velikoj Sali hotela “Srbija”, u Vršcu od 10.00 do 18.00 časova, TO Vršac organizuje VII Izložbu praznične trpeze, domaće radinosti, suvenira i raznih đakonija u vreme slava, Božića i Nove godine pod nazivom PRAZNIČNE ĐAKONIJE. U okviru manifestacije organizuje se i takmičenje slavskih kolača. Tema izložbe je promocija kulture i tradicije iz svih krajeva Srbije. Izložba je prodajnog karaktera gde posetioci mogu kupiti narodne rukotvorine i autentične gastronomske specijalitete.
Manifestacija svake godine ima 50-ak izlagača najviše iz Vršca i okoline, ali i iz cele Srbije. Poziv je upućen i turističkim agencijama u susednoj Rumuniji, tako da se očekuje i dolazak jednog broja rumunskih turista. S obzirom na to da se lepo razvila međunarodna saradnja sa Rumunijom, u okviru manifestacije biće održan i okrugli sto na temu “Značaj Međunarodne saradnje Srbija-Rumunija”.
Program manifestacije sadrži i akciju u kojoj će deca osnovnih škola kititi novogodišnje jelke, njih 12 sa teritorije opštine i to đaci III i IV razreda, koji sami prave i osmišljavaju ukrase za jelku. Za najlepše okićene jelke TO Vršac je obezbedila nagrade u vidu školskih rekvizita, knjiga i tehničkih kompjuterskih pomagala.
Na ovoj manifestaciji biće predstavljena i nova brošura Banatski napitak, koja se bavi promocijom gastronomske ponude Banata. Izdanja TO VRšac koja su do sada bila veoma primećena i nagrađivana su Bantski kuvar, Zimnica i Banatski sirevi, tako da se očekuje da će i ova nova publikacija Bantski napici odlično proći kod posetioca PRAZNIČNIH ĐAKONIJA, a biće to uvod u dalju promociju banatske tradicije i osvajanje turističkog tržišta. Sama ilustracija kao i ideja da se specifični i tradicionalni ukusi predstave u vidu ovakvih publikacija pokazuje koliko su banatski i vojvođanski ukusi odličan zalogaj i doživljaj za svakog turistu.
Programski sadržaj Manifestacije i ovoga puta biće bogat i zanimljiv. Tako neće izostati intersantan, muzički deo najmlađih članova muzičke škole i ansambala kulturno umetničkih društava sa svojim predstavljanjem tradicije Banata.
Jasna Živković, TO Vršac

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com