Sat04202024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Travel Channel u Beogradu

Travel Channel u Beogradu

  • PDF

Ekipa najpoznatijeg televizijskog kanala o putovanjima Travel Channel je proteklog vikenda snimala emisiju o Beogradu za novi serijal o turističkim destinacijama širom sveta predstavljenih kroz kulturno istorijsko nasleđe i njen uticaj na lokalnu gastronomiju.

Emisija prikazuje spoj i uticaje istorije i kulture na gastronomiju različitih destinacija širom sveta. Autor novog serijala je DŽonatan Leg, poznati voditelj i producent emisije „Put kojim se ređe ide“ na Travel Kanalu.
Kombinujući elemente putovanja i kuvanja, novinari Travel Kanala su tokom snimanja obišli najpoznatije istorijske lokacije u Beogradu, i probali tradicionalnu hranu i pića: kuvanu kafu, selekciju rakija u Rakija Baru, niz domaćih proizvoda: ajvar, kajmak, duvan čvarke i jela od mesa u ćevabdžinici „Kod Dekija“, a posetili su i najstariju kafanu u Beogradu „Znak pitanja“.
Kao kontrast tradicionalnoj kuhinji koja je najvećim delom zasnovana na zaostavštini otomanskog uticaja, novinarima je prikazana i nova moderna beogradska kulinarska scena. U saradnji sa novo-otvorenim “fine dining” restoranom Iris u Beogradu u Sarajevskoj ulici, šef Vanja Puškar je za potrebe snimanja emisije pripremio i prezentovao nekoliko jela inspirisanih idejom „redizajna balkanske kuhinje“.
Prema konceptu emisije, novinari će na svojoj sledećoj destinaciji, Šri Lanci, pripremati srpski obrok po receptu koji su naučili u Beogradu.
U realizaciji programa boravka ekipe Travel Kanala, uz TOB učestvovala je i glavna i odgovorna urednica specijalizovanog magazina za gastronomiju GastroMag, Jelena Popović Đorđević.
Na osnovu pozitivnih utisaka tokom boravka u Beogradu i Srbiji, Turistička organizacija Beograda je dogovorila snimanje dodatnih emisija za Travel Kanal u proleće/leto sledeće godine.

TO Berograda,
Odnosi sa javnošću
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com