Fri05242024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Kongresni centar Master Novosadskog sajma obeležava deceniju uspešnog rada

Kongresni centar Master Novosadskog sajma obeležava deceniju uspešnog rada

  • PDF

Kongresni centar „Master“ Novosadskog sajma ove godine, obeležava deceniju postojanja i uspešnog rada, koju će svečano obeležiti u sredu, 21. decembra, u 17 časova, u Velikoj sali Kongresnog centra „Master“, Hajduk Veljkova 11.

Proslavi jubileja pridružiće se i Kongresni biro Srbije, koji je osnovao jaku mrežu usluga u kongresnoj industriji sa glavnim ciljem da promoviše Srbiju kao destinaciju za održavanje međunarodnih kongresa. Klub kongresnih ambasadora Srbije će, upravo, na proslavi desetogodišnjice rada Kongresnog centra „Master“ biti proširen novim članovima, istaknutim pojedincima. Biće to prilika da se iskaže zahvalnost onima koji su doprineli razvoju kongresne industrije u Srbiji, ali i da se učvrsti partnerski odnos sa Kongresnim centrom Novosadskog sajma.
Turistička organizacija Srbije, kroz sektor Kongresnog biroa Srbije, promoviše našu zemlju
kao destinaciju za održavanje međunarodnih kongresa. Partneri su hoteli, kongresni prostori, specijalizovane agencije i ostali pružaoci usluga u kongresnoj industriji. Poseban značaj imaju zajedničke aktivnosti sa domaćim profesorima, naučnicima i stručnjacima čiji ugled u međunarodnim asocijacijama im omogućava da podnesu kandidaturu za održavanje međunarodnih skupova u Srbiji. Uspešna saradnja u kontinuitetu doprinela je da se kao zemlja već nekoliko godina zaredom nalazimo među prvih 50 destinacija u svetu, mereno brojem skupova međunarodnih udruženja.
Zbog svega navedenog, osnovan je Klub kongresnih ambasadora Srbije sa idejom da se istaknutim pojedincima oda priznanje za njihov entuzijazam i rad na promovisanju zemlje, i kao podsticaj za buduću saradnju kongresne industrije i strukovnih udruženja aktivnih na međunarodnom planu. Dosadašnji članovi Kluba kongresnih ambasadora Srbije postali su predstavnici domaćih udruženja koji su, zajedno sa kongresnom industrijom u našoj zemlji, prošli čitav put u pripremi i dobijanju kandidature za održavanje međunarodnog skupa.
Dodela nagrada biće održana u Novom Sadu, drugom po veličini i značaju univerzitetskom
centru i kongresnoj destinaciji u Srbiji, čiji Kongresni centar slavi deset godina uspešnog rada. Stoga će ovo istovremeno biti prilika da se iskaže zahvalnost partnerima koji su, kroz saradnju sa Kongresnim centrom „Master“, dali doprinos razvoju kongresne industrije u Srbiji.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com